Μητροπολίτης Κιλκισίου: ''Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα'' (ΦΩΤΟ)

kilkisiou

Ρεπορτάζ, Γιώργος Φερδής

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,  ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τέλεσε χειροτονία διακόνου.

Να αναφερθεί ότι ο νέος διάκονος, από σήμερα θα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου.

Στην ομιλία του ο διάκονος ευχαρίστησε τον πνευματικό και προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης Αρχιμ. Μάξιμο Μητράρα, την σύζυγό του αλλά και όλη την ενορία της Αγίας βαρβάρας.

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ φανερά συγκινημένος, απεύθυνε λόγια αγάπης προς τον νέο διάκονο της Εκκλησίας, λέγοντας του για την νέα ζωή που αρχίζει για τον ίδιο, την ζωή με τον Χριστό.  

Ο κ. Εμμανουήλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους εκείνους, οι οποίοι είναι οι αιτία που Ελλάδα βιώνει κρίση, τονίζοντας όμως ότι «κρίση δεν υπάρχει αν είμαστε με τον Χριστό και την Αλήθεια».

Ακόμα μετέφερε ένα μήνυμα για τον διαχωρισμό της Ελλάδος σε Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα αναφερόμενος στην Μητρόπολη του, που είναι στα σύνορα της Βόρειας Ελλάδος λέγοντας :

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε και την πικρία του, για τον διαχωρισμό που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Αθήνας, σημειώνοντας ότι «Ελλάδα είναι από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, την Ανατολή μέχρι την Δύση, όχι μόνο η Αθήνα».

Τέλος οι ιερείς με τον προϊστάμενο, ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Κιλκισίου, που ανέδειξε ένα παιδί από την ενορία και λάμπρυνε την ιερά πανήγυρη του Ναού.

kilkisiou1

kilkisiou2

kilkisiou3

kilkisiou4

kilkisiou5

kilkisiou6

kilkisiou7

kilkisiou8

kilkisiou9

kilkisiou10

kilkisiou11

kilkisiou13

kilkisiou14

kilkisioiu15

kilkisiou16

kilkisiou17

Εμφανίσεις: 115374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!