Τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο μετόχι της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων

monaxes

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος / Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου από την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων στο ομώνυμο Μετόχι της στον οικισμό Βερεντζή.

Στο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται στο δρόμο προς την Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων-περιοχή Αντιχασίων-νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης συνέρευσαν πλήθος προσκυνητών από την περιοχή αλλά και τα Τρίκαλα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας.

Στο καθολικό του ναού που κοσμείται από αγιογραφίες άγνωστου καλλιτέχνη δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο όπως και στον προθάλαμο ενώ πλήθος κόσμου παρέμεινε και στον περίβολό του παρακολουθώντας την θρησκευτική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πατέρα Δημήτριο Σπυρόπουλο συμπαραστατούμενου από το χορό των μοναχών της αδελφότητας της Ιεράς  Μονής Αγίου Στεφάνου προεξάρχουσας της Καθηγουμένης της Γερόντισσας Χριστονύμφης.

Μετά το πέρας του εσπερινού μοιράστηκε στους προσκυνητές η αρτοκλασία και τα κόλλυβα του Αγίου ενώ απόλαυσαν και το πατροπαράδοτο κέρασμα με τις ευχές των αδελφών και της Καθηγουμένης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης με την πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

monaxes1

Εμφανίσεις: 68830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!