Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Μετόχι της Χρυσοβαλάντου

Image

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, Μετόχιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εις το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πανηγύρισε λαμπρά την μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργοῦ.

Εις τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής, βοηθούμενος από τον εφημέριο του Μετοχιακού Ναού Οικονόμο κ. Χαράλαμπο Πολίτη, τόν Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεράσιμο Μπάλλα καί τόν Πρεσβύτερο κ. Βίκτωρα Wronskyi.

Τους ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτρης Κεχαγιάς, ο κ. Νικόλαος Πάρος, μαζί με τους ιεροψάλτες του Ι. Μετοχίου, κ.κ. Σπύρο Μάνο και Παναγιώτη Βλυσμά.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος ομίλησε κατά τον Εσπερινόν και την Θείαν λειτουργίαν εις το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ετόνισεν ιδιαιτέρως ότι ο Αγιος Νικόλαος είναι ένας από τους πλέον αγαπητούς στην εκκλησία μας - Οικουμενικός Άγιος - δια τούτο τιμάται εις όλον τον κόσμον.

Πολλοί ναοί είναι αφιερωμένοι εις αυτόν και οι πιστοί προστρέχουν διά να τιμήσουν τον θαυματουργόν Άγιον Ιεράρχην των Μυρέων και να ζητήσουν την βοήθειαν καί την προστασία του.

Επίσης τόνισε ιδιαιτέρως την ελεημοσύνη του Αγίου, την βοήθεια που έδινε ως Επίσκοπος προς τα μέλη του ποιμνίου του που είχαν ανάγκη, κατά την ευαγγελική επιταγή «μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου».

Και το δεύτερο τμήμα της ομιλίας εστιάσθηκε εις το "Κανόνα Πίστεως", πού ήταν ο Αγιος, ο οποίος κράτησε ακλόνητη την πίστη της Εκκλησίας καί έγινε Κανών Πίστεως καί υπόδειγμα των πιστών ως καλός ποιμένας καί οικονόμος των Μυστηρίων του Θεού.

Πλήθος πιστών παρηκολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό και παρακάθησαν εις το εόρτιο δείπνο το οποίο ακολούθησε στην αίθουσα του Ναού.

Την Πέμπτη το πρωί ετελέσθη ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής μέ την συμμετοχή και πάλι των ιερέων του Μετοχίου καί τον Πρεσβύτερο κ. Ιωάννη Αμαραντίδη, εφημέριο του ομόρου Μετοχίου του Αγίου Νεκταρίου, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σε έναν κατάμεστο Ναό από προσκυνητές Ομογενείς, πού ευλαβούνται τον Μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 68182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!