Μνημόσυνο της Καθηγουμένης Χριστονύμφης στη Ραψάνη

xristonimfis1

Πολλοί ευλαβείς Χριστιανοί ανηφόρισαν παρά το ψύχος την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ραψάνη για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδίμου Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χριστονύμφης μοναχής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κατά την ώρα του κηρύγματος μέσα στην Θεία Λειτουργία φανερά συγκινημένος, ανέλυσε στους πιστούς την ενάρετη και καθαρά ασκητική πολιτεία της μεταστάσης μοναχής, ενώ στην συνέχεια τους κάλεσε να μιμηθούν αυτήν στην αγία βιοτή της. Η μακαριστή Γερόντισσα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος ήταν άνθρωπος του Θεού, εβάδιζε όχι στο πνεύμα της εποχής της, αλλά στους κόσμους του Θεού, εβίωνε την προσευχή ως καύση καρδίας, αγωνιζόταν να τηρεί επακριβώς το άγιο θέλημα του Θεού στην ζωή της και με φωτισμένο τον νού της και απαλλαγμένη την καρδιά της από κάθε βιοτική μέριμνα, ζούσε ασκητικά σαν ερημικό πουλί μέσα στην δική της έρημο, που όμως μετατρεπόταν σε τόπο συναντήσεως πολλών πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούσαν διψασμένοι τον επιστηρικτικό και ενισχυτικό λόγο του Θεού, σε μια εποχή που η πνευματική κρίση απέβη η μεγαλύτερη και η δυνατότερη από όλες τις άλλες δοκιμασίες. Ας είναι αναπαυμένη στους κόλπους του Θεού κι ας δέεται στην εν Ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία για όλους τους ευλογημένους Χριστιανούς της Ιεράς Μονής της, τους οποίους αφ’ενός μεν εστήριζε και ενδυνάμωνε με τον κρυστάλλινο πατερικό και ψαλμικό λόγο της και αφ’ετέρου αγκάλιαζε στοργικά με την καρδιακή δυνατή προσευχή της, τόνισε ο Σεβασμιώτατος περαίνοντας τον λόγο του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, το ιερατείο και οι ευσεβείς χριστιανοί που σεμνύνονται στο όνομα της αειμνήστου μοναχής, συμμετείχαν στο τρισάγιο που εψάλλη στον τάφο της στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής και στην συνέχεια δέχθηκαν με πολλή αγάπη, πλούσια την φιλοξενία από την Γερόντισσα Προδρόμη, που τώρα μονάζει στην Ιερά Μονή και τις κυρίες που φιλότιμα διακονούν και συμπαρίστανται στο έργο της πνευματικής αυτής κυψέλης.

xristonimfis2

 

Εμφανίσεις: 57116
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!