Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα μπορεί να διαθέσει η Εκκλησία

ektasi

Την πρόθεση της Εκκλησίας να παραχωρήσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα χορτoλιιβαδικής γης που διαθέτει προκειμένου να τα καλλιεργήσουν αγρότες ή να τα χρησιμοποιήσουν κτηνοτρόφοι, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Στόχος του είναι n εκκλησιαστική περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού όπως έχει τονίσει από την αρχή της θητείας του και να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

Υπολογίζεται ότι η Εκκλησία διαθέτει διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής χρήσης.

Ωστόσο, δεν έχει δεδομένα για το ποιοι θα μπορούσαν να τα καλλιεργήσουν, με ποια κριτήρια. Γι' αυτό κρίνεται απαραίτητη η συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ηδη έχουν γίνει επαφές με τον υπουργό Αθ. Τσαυτάρη.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να αποδεσμευτούν τα λεγόμενα ακίνητα φιλέτα της Εκκλησίας και να προχωρήσει n πρότασή του για δημιουργία κοινού εκκλησιαστικού ταμείου με την Πολιτεία.

Σε δήλωσή του στα ΝΕΑ ο διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδόρης τόνισε πως για τον Αρχιεπίσκοπο σημασία έχει να αρθούν επιτέλους τα εμπόδια και να δοθεί στην Εκκλησία η δυνατότητα να αξιοποιήσει την ελάχιστη περιουσία που της έχει απομείνει προς όφελος του ελληνικού λαού και κυρίως των πιο αδύναμων.

Δηλαδή σημασία έχει να γίνει η ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία παραγωγική και λειτουργική. Να αποδίδει καρπούς, να φέρνει μεροκάματα και να γεννά θέσεις εργασίας.

Εμφανίσεις: 56017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!