Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "ανησυχεί" με την πρόταση του Αρχιεπισκόπου

dioti

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - Ακόμη μία φορά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει με καχυποψία μία πρόταση της Εκκλησίας και συγκεκριμένα την πρόσφατη σκέψη του Αρχιεπισκόπου να παραχωρηθεί εκκλησιαστική γη σε ανέργους.

Πριν καν συζητηθεί το θέμα στην ιεραρχία και ενώ βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο το σχέδιο, η κυρία Διώτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να δηλώσει τον προβληματισμό της!

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι προκαλούν "εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με την πρόθεση της Εκκλησίας να παραχωρήσει για χρήση αγροτική γή", τονίζοντας ότι "δεν πρέπει με πρόσχημα την κρίση να λεηλατούμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τους φυσικούς πόρους".

Η κυρία Διωτη ζητεί να αποσαφηνιστεί σε ποιους και με ποια κριτήρια θα παραχωρηθούν εκτάσεις και ποιο θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να διευκρινιστεί «αν ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων θα αφορά και δασικές εκτάσεις, όπως για παράδειγμα στην Πάρνηθα, όπου το αίτημα για αποχαρακτηρισμό έγινε με σκοπό να δοθεί η έκταση σε επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, ο οποίος δεν έγινε μέχρι στιγμής λόγω αντιδράσεων".

"Ελπίζουμε", καταλήγει η βουλευτής, "ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα είναι θετικές και η εκκλησιαστική. περιουσία θα αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του λαού και της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον".

 

Εμφανίσεις: 102145
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!