Σκιές Ισλαμικού φονταμενταλισμού και πρωτοχρονιά στην Τυνησία

koinotita

Υπό την σκιά εξελίξεων με δεκάδες συλλήψεις ισλαμιστών και μελών της Αλ Κάιντα της Βορείου Αφρικής τις τελευταίες ημέρες στην ενδοχώρα και τα ορεινά της Τυνησίας, αλλά και με Ιεροπρέπεια και κατάνυξη κυλάει από την Μεγάλη ημέρα της Εορτής των Χριστουγέννων το Άγιο Δωδεκαήμερο της ευσεβείας μας και στις Ισλαμικές χώρες της Βορείου Αφρικής, την Τυνησία, έδρα της Μητροπόλεως Καρθαγένης, το Μαρόκο την Αλγερία και τη Μαυριτανία.

Σήμερα, εορτή της περιτομής του Κυρίου και πρώτη του Έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ Αλέξιος εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ελειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Τύνιδος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεως π Κων/νο Ανθουλιά και παρουσία της εξοχωτάτης Πρέσβεως της Ελλάδος κας Ντόρας Γροσομανίδου, του Γραμματέως Πρεσβείας κ Σωκράτη Σουρβίνου, του προέδρου της ελληνικής κοινότητος Τύνιδος κ Ιωάννη Μπουντούρογλου, των μελών της κοινότητος και πολλών Ελλήνων. koinotita1

Στο τέλος προέστη της επισήμου Δοξολογίας και ομίλησε καταλλήλως φέρων τις ευχές και ευλογίες και της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου προς το εκκλησίασμα και την Εξοχωτάτη εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε εκ προσώπου της ΑΘΜ τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, ως και εύφημο μνεία της τοπικής Εκκλησίας στον Πρόξενο στην Τύνιδα κ Σωκράτη Σουρβίνο, επαινέσας το ακέραιον του χαρακτήρος και την προσήνειά του, αλλά και τον συνετό τρόπο που διαχειρίστηκε σε συνεργασία με όλους την περίοδο της επαναστάσεως το 2011 σε συνδυασμό με το νέο πολιτικοκοινωνικό καθεστός, όπως διαμορφώνεται έως σήμερα, και υπό την καθοδήγησιν βεβαίως της προισταμένης του Αρχής.

Τέλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την διάρκεια μιάς σεμνής τελετής μετά το πέρας όλων των Ακολουθιών και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία και την εξ ύψους δύναμιν, ώστε τόσον οι συμπατριώτες μας στην εντός συνόρων Ελλάδα μας, όσον και οι ταλανιζόμενοι κάτοικοι των εσχάτως  επαναστατημένων ισλαμικών περιοχών να βρουν το δρόμο τους και λύση των πολλαπλών προβλημάτων της εποχής μας.

Για την εορτή των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος θα μεταβή και θα Ιερουργήσει στην Αλγερία, ενώ προγραμματίζεται εντός του μηνός η μετάβασίς του στο Μαρόκο για να Λειτουργήσει και να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιττα της εκεί Κοινότητος, καθώς και στο Νουαξότ, πρωτεύουσα της Μαυριτανίας για να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Τέλος θα προστή και κατά την Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στις ρωσόφωνες ενορίες της Μητροπόλεως για τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια στις 7  και 19 Ιανουαρίου, με το παλαιό ημερολόγιο.

koinotita2

 

koinotita3

Εμφανίσεις: 94313
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!