Ο Πάπας συναντήθηκε με μέλη του Ορθόδοξου - Καθολικού φόρουμ

ImageΟ Πάπας Βενέδικτος ο 16ος συναντήθηκε με τα μέλη της Ορθοδόξου Καθολικής Επιτροπής του Forum II που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου (18 με 22 Οκτωβρίου 2010) με θέμα «Σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους: Ιστορικές και θεολογικές προοπτικές».

Μεταξύ των Ορθοδόξων συμμετεχόντων στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βατικανό, ήταν ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (Πατριαρχείου Μόσχας), ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Ορθόδοξη Εκκλησία). 

Επίσης συμμετείχε μια ομάδα καθολικών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Διασκέψεων Επισκόπων της Ευρώπης -Βουδαπέστης Ostrihom Αρχιεπίσκοπο, Καρδινάλιο Peter Erde.

Κατά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για να παραστεί σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής για τον Διάλογο μεταξύ των Καθολικών και των Ορθοδόξων Εκκλησιών, έδωσε τον Πάπα Βενέδικτο τις θερμές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Να αναφερθεί ότι το το άτυπο αυτό Φόρουμ Διαλόγου συνεστήθη το 2008, και  έχει ως αντικείμενο την εξέτασιν επικαίρων κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησίες σήμερα στην Ευρώπη, και κατά κανένα λόγο δεν αντικαθιστά τον ήδη επίσημο Διεθνή Θεολογικό Διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Επιμέλεια: Πέγκυ Ντόκου

Εμφανίσεις: 50978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!