Την Νότια Ρωσία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας

Kaisef

Μια συνδυασμένη εξόρμηση στο Εσέντουκι της Νότιας Ρωσίας (περιοχή Σταυρούπολης, στους πρόποδες του Καυκάσου) για την προβολή της Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν από κοινού πριν λίγες μέρες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμων και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Φιλοξενούμενοι του φίλου της Ημαθίας ελληνικής καταγωγής πρώην υφυπουργού Γεωργίας της Ρώσικης Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Κάισεφ (που πριν από πέντε χρόνια είχε επισκεφθεί την Ημαθία), είχαν συναντήσεις με τον εκεί Κυβερνήτη και με παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρωσίας.

Σε κάθε ευκαιρία ο Σεβασμιότατος και ο Αντιπεριφερειάρχης προέβαλλαν τον πλούτο του θρησκευτικού, πολιτισμικού και παραγωγικού ιστού της περιοχής μας, κάνοντας αναφορές στο Άγιο Όρος, τη βυζαντινή παράδοση και τις εκκλησίες της Βέροιας, τον ιερό ναό του Αγίου Λουκά στην Παναγία Δοβρά, την Παναγία Σουμελά, τις αρχαίες Αιγές, τη Σχολή Αριστοτέλους, την αύξηση των εξαγωγών κ.ά.

Κορύφωση των δραστηριοτήτων των δύο εκπροσώπων της Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η φύτευση 100 δέντρων και φυτών με προϊόντα της Ημαθίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ως μια ζωντανή βιτρίνα του παραγόμενου πλούτου της περιοχής μας.

Μάλιστα, κάθε ρίζα των δέντρων εμπλουτίστηκε με χώρα που μεταφέρθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη διαδικασία από το Άγιο Όρος, ενώ κάθε δέντρο πήρε το όνομα αυτού που το φύτεψε.

Kaisef1

Kaisef2

Kaisef3

Kaisef4

Kaisef5

Εμφανίσεις: 81783
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!