Ένα παράδειγμα προς μίμηση…

remez

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πριν από δύο ημέρες συνέβη ένα περιστατικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Ένα γεγονός που, κατά την άποψή μου, επιβεβαιώνει πόσο «μετράει» μέσα στις καρδιές των ανθρώπων η Ελλάδα και η Ορθοδοξία.

Παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας πείσουν, τον τελευταίο καιρό για το αντίθετο και θέλουν όλες τις αξίες να τις κονταίνουν, να τις φέρνουν στα μέτρα τους.

Δύο φιλικά μου πρόσωπα βρέθηκαν στην Πολωνία για επαγγελματικούς λόγους. Είχαν ταξιδέψει οδικώς γιατί έπρεπε στη διαδρομή να περάσουν και από άλλους προορισμούς.

Στο δρόμο της επιστροφής έπεσαν θύματα κλοπής. Απελπισμένοι, έφτασαν μέχρι το Βελιγράδι, χωρίς χρήματα και χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα. Σαν τα ψάρια έξω από το νερό, επικοινώνησαν μαζί μου, ζητώντας λύση στο πρόβλημά τους.

Χωρίς επιφύλαξη επικοινώνησα με τον φιλέλληνα Επίσκοπο Ρεμεζιάνης κ. Ανδρέα του Πατριαρχείου Σερβίας.

«Να έρθουν αμέσως στο Πατριαρχείο, είναι χαρά μας να τους βοηθήσουμε ότι χρειαστούν», μου διεμήνυσε ο Επίσκοπος χωρίς να μου κάνει πολλές ερωτήσεις.

Και το τονίζω αυτό! Γιατί πολλοί επιτήδειοι κυκλοφορούν, σκαρφίζονται τις πιο απίθανες δικαιολογίες, επικαλούνται ότι είναι ακόμη και ο....Αρχιεπίσκοπος για να βγάλουν μερικά ευρώ. Στον καιρό της κρίσης έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Πράγματι μετά από μία ώρα τα φιλικά μου πρόσωπα βρέθηκαν μπροστά του. Μιλώντας τους ελληνικά, τους καλωσόρισε, τους γέμισε δώρα και ευλογίες ενώ τους έδωσε και το απαραίτητο χρηματικό ποσό για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Έφυγαν με δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης, εντυπωσιασμένοι από την αγάπη και τον τρόπο που αγκάλιασε δύο αγνώστους ο ταπεινός αυτός Αρχιερέας του Χριστού.

Η αγάπη αυτών των ανθρώπων για την Ελλάδα, για τον χριστιανό όπου κι αν βρίσκεται, είναι απαράμιλλη.

Μερικοί άνθρωποι, όπως ο Θεοφιλέστατος αν και Σέρβος, μας αποδεικνύουν καθημερινά πως οι Έλληνες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθούμε. Πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτόν που αποδεικνύουν πως το να αγαπάς την Ελλάδα και τον χριστιανό δεν αρκεί μόνο να το λες και να το διατυμπανίζεις, αλλά να προκύπτει από τη στάση ζωής σου.

Προσωπικά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεμεζιάνης ο οποίος έκανε πράξη αυτό που διακήρυξε ο Απ. Παύλος: «Ουκ ένι άρσεν και θήλυ, δούλος ή ελεύθερος, Έλλην, βάρβαρος, Σκύθης … αλλά πάντες εις εστέ εν Χριστώ Ιησού».

Εμφανίσεις: 102611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!