Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Μονής Πάτμου

Image

της Πέγκυ Ντόκου - 22.37

Ξεκίνησε σήμερα, με τις καταθέσεις των τριών βασικών μαρτύρων η εξ αναβολής δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του πρώην αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Πάτμου, Γεράσιμου Μιχελή.

Η δίκη είχε αναβληθεί λόγω μη προσέλευσης των μαρτύρων ενώ πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη με χρηματική καταβολή ύψους 20.000 ευρώ και ανασταλτικό ως προς την έφεση χαρακτήρα.

Στο Πενταμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, εμφανίσθηκαν σήμερα ο Ηγούμενος της Μονής Πάτμου Αρχιμ. Αντίπας –ο οποίος εξετάστηκε επί δίωρο- και ακολούθως ο πρώην Ηγούμενος Αμφιλόχιος Καμίτσης, ο οποίος κατέθετε επί περίπου δύο ώρες στην ακροαματική διαδικασία.

Επειδή ωστόσο η μη προέλευση μαρτύρων είχε ως συνέπεια τις συνεχείς διακοπές, ο εισαγγελέας ζήτησε χθες το πρωί την προσαγωγή τους ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο τρίτος βασικός μάρτυρας που εξετάστηκε σήμερα ήταν ένας εκ των πραγματογνωμόνων που είχαν διεξάγει τον έλεγχο στους λογαριασμούς, και τα οικονομικά στοιχεία της Μονής (από το 2000) κ. Αγασοφίτης.

Οι υπόλοιποι 25 περίπου μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν αύριο.

Ο μοναδικός εναπομείνας κατηγορούμενος πρώην αδελφός της Ιεράς Μονής Πάτμου Γεράσιμος Μιχελής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρή κατάσταση και δεν παρέστη στη δίκη, όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Γιάννης Χαρίτος και Χρήστος Μπαλάνης.

Για την πολιτική αγωγή παρέστησαν οι κ.κ. Θωμάς Δρίκος, Λουκάς Καράς και Κώστας Ασλάνης.

Στην κατάθεσή του ο πρώην Ηγούμενος Αμφιλόχιος, προέβη σε εκτενή αναφορά σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης που αφορά χρησικτησίες και αγοραπωλησίες ακινήτων τα οποία ανήκαν στην Ι.Μ. Πάτμου ενώ αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς λαϊκών στους οποίους είχαν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο πρώην Ηγούμενος της Μονής, μίλησε ακόμη για την ενημέρωση που είχε κάνει προσωπικά στον Πατριάρχη εξ αρχής –από τον οποίο είχε λάβει και το πράσινο φως για να συνεχίσει η έρευνα για την υπόθεση- για τον ρόλο του Γ. Μιχελή αλλά και για τις δοσοληψίες που καταγράφονται αναλυτικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αφορούσαν έσοδα από τις διαδικασίες εκποίησης (όπως καταγράφονται στην σχετική πραγματογνωμοσύνη).

Θυμίζουμε ότι η πολύκροτη αυτή δίκη διαρκεί 12 ολόκληρα χρόνια (!) ύστερα από άπειρες καταθέσεις και αναβολές ενώ βασικός στόχος παραμένει ‘να διαφυλαχθεί το κύρος της Μονής αλλά και του Πατριαρχείου και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την υπόθεση’ όπως σημειώνεται αρμοδίως.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!