Δάκρυσαν τα Χανιά για την επιστροφή του Κυδωνίας Δαμασκηνού (VID)

hanion11

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς έφθασε στα Χανιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνός απόψε στις 16.35 ακριβώς.

Αμέσως μετά την άφιξή του, μετέβη εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου τον  υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου με δάκρυα χαράς στα μάτια, εκπρόσωποι από την περιφέρεια και τον δήμο,κληρικοί και μοναχές από τις Μοναχικές Αδελφότητες των Ιερών Μονών Χρυσοπηγής και Κορακιών αντίστοιχα.

Τον συνόδευαν εκτός από τον κατά σάρκα αδελφό του και ηγούμενο της Αγίας Τριάδος Αρχ. Αμφιλόχιο, ο θεράπων ιατρός του καθηγητής κ. Ευάγγελος Κοκκινάκης και κάποιοι άλλοι συνοδοί που στάθηκαν στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου όλη την περίοδο της δοκιμασίας του.

Το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.α

Στην  προσφώνηση του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης εξέφρασε λόγο ευχαριστίας στον Τριαδικό Θεό, για την σημερινή ημέρα, όπου υποδεχτήκαμε  μετά από 100 ημέρες σκληρής δοκιμασίας με την υγεία του, τον Μητροπολίτη μας, καθώς και ευχαριστία στον θεράποντα ιατρό του καθηγητή κ. Ευάγγελο Κοκκινάκη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Στην συνέχεια ομίλησαν ο ιατρός του κ. Ευάγγελος Κοκκινάκης  λέγοντας χαρακτηριστικά την έκφραση, ΄΄άξιζε ο κόπος΄΄,καθώς και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος ο οποίος τον καλωσόρισε, εκφράζοντας την ευχή για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Τέλος μίλησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ευχαριστώντας το Θεό, τους θεράποντες ιατρούς, τον κλήρο αλλά και όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον τους όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Εμφανίσεις: 115149
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!