Απόπειρα διάρρηξης στο ναό της Μονής Χρυσοβαλάντου

ImageΆγνωστος ή άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν το βράδυ της Κυριακής, τον ναό της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, μπαίνοντας από πόρτα του υπογείου, αλλά έφυγαν άπρακτοι διότι άρχισε ο συναγερμός.

Όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα κινήθηκαν κατ’ ευθείαν προς την εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία είναι καταστόλιστη με τιμαλφή και χρυσαφικά τάματα, πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να σπάσουν το τζάμι διότι είναι αλεξίσφαιρο, γι’ αυτό επιχείρησαν να σπάσουν την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται πάνω στο εικονοστάσι.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ηγουμενεύοντα της Μονής Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία, επιβεβαίωσε την πληροφορία του <Ε.Κ.> και είπε πως <φαίνεται ότι μπήκα από το όπισθεν μέρος του ναού από την κουζίνα κάτω και κατόπιν ανέβηκαν πάνω στον ναό όπου έκαναν προσπάθεια να σπάσουν το τζάμι της εικόνας της Αγίας Ειρήνης διότι έχει κάποιο σημάδι, αλλά το τζάμι είναι πολύ δυνατό, αλεξίσφαιρο κι έτσι δεν τα κατάφεραν, οπότε πήγαν στην εικόνα της Παναγίας δεξιά και έσπασαν το τζάμι αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν τίποτε>.

Είπε ακόμα πως <χτύπησε ο συναγερμός, ήλθαν οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα και διεξάγεται έρευνα>.

Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν ήταν ένας η περισσότεροι οι φιλόδοξοι διαρρήκτες.Ο Επίσκοπος Ηλίας είπε ακόμα πως <εκείνη την ώρα ήμουν απέναντι στο γραφείο, έτρεξα αμέσως στο ναό, κατεβήκαμε στο υπόγειο, ήλθε η αστυνομία, βοηθήσαμε δίνοντας πληροφορίες>.

Στην ερώτηση έχετε κάποια ιδέα ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι οι διαρρήκτες, είπε, <όχι δεν έχομε κάποια ιδέα> ενώ πρόσθεσε πως <η εκκλησία είναι ανοικτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και ασφαλώς μπαίνουν άνθρωποι μέσα και ξέρετε μπορεί να παρουσιαστεί κάποιος καλοντυμένος να πλησιάσει την εικόνα και να κάνει ότι προσεύχεται, πού να ξέρει κανείς ποιος μπορεί να είναι και τι να σκέπτεται>.

Ο Επίσκοπος Ηλίας είπε ακόμα πως <στον δίσκο εκεί που είναι τα κεριά υπήρχαν δύο ή τρία δολάρια τα οποία δεν τα πήραν, φαίνεται ότι πήγαν αμέσως στην εικόνα>.

Εμφανίσεις: 24951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!