Κοζάνης: "Η Εκκλησία σήμερα δέχεται το μίσος των απίστων" - (Φώτο)

0-kozanis

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 10.03

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον ομώνυμο και νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Ποιμενάρχου της ακριτικής επαρχίας Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης αναφέρθηκε στη ζωή του παγκόσμιου Αγίου Νεκταρίου, όπως τον χαρακτήρισε, και στο πόσο επίκαιρος είναι ο Άγιος αυτός του πόνου, αφού κι αυτός έζησε τη φτώχεια όπως οι Έλληνες σήμερα.

Στον φλογερό του λόγο ο κ. Παύλος δεν παρέλειψε να παροτρύνει το εκκλησίασμα να πιστεύουν μόνο στο Χριστό και την Εκκλησία, αφού όλοι πρόδωσαν το λαό κοιτώντας το συμφέρον τους εκτός από την Εκκλησία.

"Είναι η μόνη που μπορεί να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο", κατέληξε ο Μητροπολίτης Σιάτιστας.

Ανήμερα της εορτή τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και απευθύνθηκε στους επικριτές της Εκκλησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση δεν είναι παραμύθι. Δεν ομοιάζει πουθενά μ’ αυτά που πουλάνε στο λαό για σωτηρία ενώ πρόκειται μόνο για ψέμα.

"Μόνο η Εκκλησία μένει εις τους αιώνας. Όλοι έρχονται και παρέρχονται". Και αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχτηκε η Εκκλησία και οι Άγιοί μας ανά τους αιώνες αλλά έμεινε η πίστη μας στις καρδιές των ανθρώπων γιατί είναι η αληθινή πίστη.

"Και σήμερα πολεμάτε και δέχεται το μίσος των απίστων. Και στις μέρες μας όλοι αναφέρονται στην περιουσία της Εκκλησίας, που πρόκειται όμως για έναν μύθο. Αλλά ξεχνάν ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό, το κοινωνικό έργο και την πρόνοια στη χώρα μας τα έχει αναλάβει η Εκκλησία, δηλαδή ο λαός του Θεού", κατέληξε ο κ. Παύλος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δυο Αρχιερείς ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, για την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην λαμπρή εορτή του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου του αιώνα μας και του ευχήθηκαν να έχει υγεία και τη δύναμη να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται στην επισκοπική του διαδρομή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου και των λειψάνων του στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

0-kastoria1

0-kastoria2

0-kastoria3

0-kastoria5

0-kastoria6

0-kastoria7

0-kastoria8

0-kastoria9

0-kastoria10

0-kastoria11

0-kastoria13

0-kastoria14

0-kastoria12

0-kastoria16

0-kastoria19

0-kastoria20

0-kastoria21

0-kastoria22

0-kastoria23

0-kastoria24

0-kastoria25

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!