«Η Αρχιερατική διακονία δεν είναι εξουσία, είναι σταυρική ζωή» - (ΦΩΤΟ+Vid)

0-ahiou

Χίος, Γιώργος Φερδής - 19.24

Στο Σταυροαναστάσιμο χαρακτήρα της Αρχιερατικής Διακονίας αναφέρθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος από τον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό του μαρτυρικού νησιού.

«Το μεγάλο και ατίμητο δώρο της Αρχιεροσύνης συνιστά τον πιο πολύτιμο θησαυρό της Εκκλησίας την μεταμόρφωση και σωτηρία του κόσμου … η ενότητα της Εκκλησίας, εκφράζετε στο πρόσωπο του Επισκόπου» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Χίου στο ενθρονιστήριο λόγο του.

Σε άλλο σημείο ο λόγιος Επίσκοπος του νησιού τόνισε : «Συλλογίζομαι την υψηλή ευθύνη και βαθύτατη ουσία της Αρχιερατικής Διακονίας :δεν είναι η δύναμη, ούτε η εξουσία ούτε η δόξα η αληθινή υπεροχικότητα της Αρχιεροσύνης είναι η Σταυρική ζωή του Επισκόπου

Δίνοντας το παράδειγμα της Σταυρικής θυσίας του Ιησού Χριστού που λύτρωσε το Ανθρώπινο γένος έτσι οφείλει και ο Επίσκοπος να προσφερθεί με αγάπη και αυταπάρνηση για την σωτηρία του ποιμνίου του.

Κλείνοντας ο κ. Μάρκος επισήμανε ότι: «Ο Σταυρικός και Αναστάσιμος χαρακτήρας της Αρχιερατικής Διακονίας φθάνει στο αποκορύφωμα όταν διακονούμε με αγάπη, τιμιότητα, ταπείνωση, κόπο και θυσία τους αδελφούς του επιστεφθέντος ποιμνίου μας».

«Συνεπώς, κάθε φορά που διακονούμε και υπηρετούμε τους συνανθρώπους μας, μας διαπερνάει η χάρις του Θεού και ζούμε την παρουσία του Αναστημένου μας Χριστού» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Νέος Μητροπολίτης.

{youtube width="600" height="400"}tmJnIuBhNkU{/youtube}

0-ahiou1

0-ahiou2

0-ahiou3

0-ahiou5

0-ahiou6

0-ahiou7

0-ahiou8

0-ahiou9

0-ahiou10

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!