Η πολυσυζητημένη αλλαγή του ηγουμένου δεν ήρθε. Ήρθε όμως ο νέος κανονισμός!

EXARXIA3Toν νέο κανονισμό της Μονής Πάτμου παρουσίασε το περασμένο Σάββατο απόγευμα στην αδελφότητα,  η εξαρχία του Πατριαρχείου και ζητήθηκαν οι παρατηρήσεις των μελών της.

Η πολυσυζητημένη αλλαγή του ηγουμένου δεν ήρθε και σύμφωνα με τον κανονισμό θα γίνεται από την αδελφότητα, αν υπάρξουν συγκεκριμένες αιτιάσεις.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από τον κανονισμό,  αποδυναμώνονται οι αρμοδιότητες του ηγουμένου  και ενισχύονται της γεροντίας  και του Πατριαρχείου στις αποφάσεις της,

ενώ γίνεται σαφής ο περιορισμός δικαιωμάτων στους αδελφούς που εγκαταβιούν σε καθίσματα εκτός της Ιεράς Μονής.Ενδεικτικά αναφέρομε τον αποκλεισμό τους από την ηγουμενία.

Οι μοναχοί της Ιεράς Μονής τις προσεχείς ημέρες θα κάνουν τις οποιεσδήποτε παρατηρήσεις τους στην Eξαρχία επί του κανονισμού , ο οποίος  θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα. Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να σχηματίσουμε την

Η εξαρχία από την πρώτη μέρα της άφιξης της και αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή, ξεκίνησε τη διερεύνηση των προβλημάτων έχοντας συναντήσεις με την αδελφότητα κατ΄ ιδίαν και συνολικά.

Δέχτηκε τους εφημέριους των ενοριών της Πάτμο, και ενημερώθηκε για τα θέματα που τους απασχολούν. Ακολούθησαν ένας-ένας ξεχωριστά με ραντεβού οι μοναχοί.

Το πρωί του Σαββάτου και με πρωτοβουλία της,  δέχτηκε  τον κ. δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. Δήμου Πάτμου .

Ο κ. Δήμαρχος τους ενημέρωσε για ορισμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα   την αξιοποίηση χώρων της Μονής προς το κοινό συμφέρον που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος προσκόμισε γραπτή διαμαρτυρία υπογεγραμμένη από 25 άτομα Πάτμιους εκ των οποίων μόνο οι 5-7 κάτοικοι μένουν στην Πάτμο, λέγοντας ότι είναι μία απλή εξυπηρέτηση και δεν απηχούν σε καμία περίπτωση την προσωπική του θέση και των υπολοίπων.

Σήμερα Κυριακή οι Σεβασμιιώτατοι Μητροπολίτες της Εξαρχίας λειτούργησαν ως εξής:

O Σεβασμιότατος Κω και Νισύρου Ναθαναήλ στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ο δε Σεβασμιότατος Μιλήτου Απόστολος στον Ευαγγελισμό Μητρός Ηγαπημένου.

Εντυπωσιακές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν, ότι πριν την άφιξη της Εξαρχίας ,  έγιναν απειλητικά τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις σε μέλη της, όχι κολακευτικές για την υποδοχή που θα τους επεφύλατταν οι Πάτμιοι, όπως π.χ.

Μη πάτε στην Πάτμο γιατί θα σας υποδεχθούν με ντομάτες και αυγά , θα σας ρίξουν στη θάλασσα , το Δημοτικό Συμβούλιο  είναι έτοιμο να σας  αποπέμψει και άλλα παρόμοια.

Η άφιξη τους όμως αποδεικνύει ότι τίποτε από αυτά δεν τους πτόησε.

Η επαφή με τους Μοναχούς συνεχίζετε, όπως και η συνάντηση με οποιοδήποτε κάτοικο της Πάτμου θελήσει να τους συναντήσει.

Εμφανίσεις: 57172
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!