Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Χριστόδουλος έτρεχε με το τζετ όταν οι άλλοι έτρεχαν με τον αραμπά»

921778

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης | Romfea.gr

Στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 και στον δημοσιογράφο κ. Μάνεση, μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς πως θα περιέγραφε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με δύο λέξεις, μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα χρησιμοποιήσω ένα λόγο τον οποίο έγραψε ο Απόστολος Παύλος για έναν συνεργάτη του, «δούλεψε το ευαγγελίο», δηλαδή υπηρέτησε το Ευαγγέλιο».

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήτανε άνθρωπος μεγάλης θυσίας, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να βοηθήσει την κοινωνία και την εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στην αγάπη που είχε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην νεολαία, τονίζοντας «γνώριζα την μεγάλη αγάπη που είχε για τους νέους!»

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν 30 και ήταν 40 χρόνια μπροστά από την εποχή του, αυτά που συμβαίνουν όλα σήμερα τα είχε γράψει και έχει προειδοποιήσει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτή την εποχή», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ.

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν ήταν μόνο χαρισματική, επινοητική και επικοινωνιακή προσωπικότητα, αλλά ήταν προφητική! Ο νους του κάλπαζε κυριολεκτικά, έτρεχε με το τζετ όταν οι άλλοι έτρεχαν με τον αραμπά».
Για τους πολέμιους του…

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής μιλώντας για τους πολέμιους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτοί που πολέμησαν τότε τον Χριστόδουλο, έρχονται τώρα εκ των υστέρων να τον ακολουθούν. Υπάρχουν πολλά θέματα σήμερα που δικαιώνουν τον Χριστόδουλο, από τις παρεμβάσεις του και το πώς διοικούσε.»

Σε ερώτηση αν του λείπει προσωπικά ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Βεβαίως και μου λείπει, όταν με έναν άνθρωπο έχεις ζήσει 35 χρόνια! Με πήρε παιδάκι και με ανέβασε στον Αρχιερατικό θρόνο με άσπρα γένια».

Εμφανίσεις: 92856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!