Σαμαράς και Ερντογάν θα συζητήσουν για άνοιγμα της Χάλκης

samaras-turkey

Έκτακτο ραντεβού στην Ντόχα του Κατάρ έκλεισαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει.

Ο κ. Ερντογάν, όπως και ο κ. Σαμαράς, βρίσκεται στην Ντόχα για προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά πληροφορίες διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του νόμου για τους ιμάμηδες, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet», την απόσυρσή του.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Άγκυρας να βρεθεί τρόπος ώστε να λειτουργήσει εκ νέου άμεσα η Σχολή της Χάλκης. Κατά τη «Hürriyet», το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Επίσης επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, διαβεβαίωσε πως η ανέγερση τεμένους στην Αθήνα έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν υποχρεούται να κατασκευάσει το τέμενος, έργο το οποίο μπορεί να αναλάβει η Τουρκία, αρκεί κάθε Μουσουλμάνος που επισκέπτεται την Αθήνα να 'χει τόπο λατρείας για να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Εμφανίσεις: 57946
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!