Διαυλείας: "Σε αυτή την εποχή πρέπει να μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης"

0-gabrihl

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 14.16

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Συνοδικής Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, η μνήμη των Αγίων Αρχαγγέλλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ο ηγουμενοσύμβουλος Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης και ο Αρχιμ. Αντώνιος Αβραμιώτης, Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ.

Να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών και συνοδικών υπαλλήλων, οι οποίοι ευχήθηκαν έτη πολλά στον Αρχιγραμματέα της Συνόδου.

Επίσης συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα και πλήθος Ιερέων της Συνόδου.

Λίγο πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Διαυλείας πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο της Μονής για την χαρά που του έδωσε να Λειτουργήσει στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, μίλησε για την εορτή των ασωμάτων αγγέλων.

« Οι άγγελοι είναι γέφυρες οι οποίες μεταφέρουν τις προσευχές μας και τις αγωνίες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ.

Επίσης συνέχισε λέγοντας ότι: «Πρέπει να πάρουμε αφορμή και να μεταφέρουμε και εμείς ένα μήνυμα αυτό που λέει το Ευαγγέλιο μας «Αγαπάτε αλλήλους» και σε μια εποχή που κυριαρχεί η διαφθορά και το μίσος πρέπει εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης»

«Η σύναξη των Αρχαγγέλων να σας στηρίζει και να μας δίνει το μήνυμα της Αγάπης» κατέληξε ο νέος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

{youtube width="600" height="400"}ngvt9z1r9Qw{/youtube}

0-gabri1

0-gabri2

0-gabri3

0-gabri4

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!