Μεσσηνίας: «Το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών έχει παρερμηνευτεί»

messinias32

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ένας εκ των εισηγητών στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά".

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μιλώντας στα "ΝΕΑ", μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών έχει παρερμηνευτεί.

«Ο κ. Κουράκης θεωρεί ότι η μισθοδοσία των κληρικών καλύπτεται από τη φορολόγηση των πολιτών. Δεν ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο. Με βάση τη νομοθεσία η μισθοδοσία καλύπτεται από τους φόρους που επιβάλλει το κράτος στην Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν υλοποιήσιμο, ενώ εξήγησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προηγηθεί νομική διαδικασία.

«Να υπάρχει επίσημη λίστα αναγνωρισμένων θρησκειών. Σε εμάς, η αναγνωρισμένη επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία», τόνισε κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος.

Εμφανίσεις: 86553
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!