Μια γεναία απόφαση από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου

kilkisiou1Χθες Τετάρτη 30 Ιανουαρίου το μεσημέρι, η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της με σκοπό να ενημερώσει γύρω από την πρόταση της να προσφέρει το κτήριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου (πίσω από τον Ι. Ν. Πέντε και Δέκα Μαρτύρων) ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι Υπηρεσίες της Δικαιοσύνης.

Πρόταση που βλέπει θετικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφού την ίδια ημέρα και ώρα ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ευρώπη Αρτόγλου την μετέφεραν στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη και σε ανώτατα στελέχη του Υπουργείου.

Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες του Kilkis-Press.gr γίνεται δεκτή, υπό τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Μητρόπολη ότι θα επικαιροποιήσει την οικοδομική άδεια και προβεί στις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου.

Στην συνέντευξη τύπου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης παρουσίασε συνοπτικά τα κτήρια που διαθέτει η Μητρόπολη Κιλκίς και πως αυτά αξιοποιούνται σήμερα (κτήριο πρώην νομαρχίας, Πολυάνειο Ωδείο, κτήρια όπισθεν του Μητροπολιτικού Ναού, Οίκος Ευγηρίας και Εκκλησιαστικό Λύκειο, επισκοπείο) ενώ για το Δικαστικό Μέγαρο ανέφερε:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ πήρε μια γενναία απόφαση. Να αναλάβει το κόστος ανακατασκευής του κτηρίου και ότι εκκρεμότητες έχει αυτό ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Δικαστικό Μέγαρο χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν και τα χρήματα δεν υπάρχουν γι’ αυτά, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με πολιτικό μηχανικό και εργολάβο και θα προχωρήσουμε για την ανακαίνιση και αυτού θα αποπληρωθούν από τα ενοίκια. Έτσι και η Μητρόπολη θα αξιοποιήσει ένα κτήριο της και ο νομός Κιλκίς θα αποκτήσει ένα κτήριο όπου θα μπορεί να γίνεται η απονομή Δικαιοσύνης με αξιοπρέπεια».

Η έκθεση της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» προέβλεπε εργασίες ανακαίνισης στο κτήριο της Μητρόπολης ύψους 146.000 ευρώ, χρήματα που δεν τα διέθετε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με τις διαβουλεύσεις που έκανε η Μητρόπολη, οι εργασίες αυτές και με όλες τις προδιαγραφές της ΘΕΜΙΣ θα ολοκληρωθούν με 80.000 ευρώ, που τώρα αναλαμβάνει η Μητρόπολη, με τη δέσμευση βεβαίως πως θα υπογραφεί μισθωτήριο συμβόλαιο, που θα προβλέπει και τον απαραίτητο χρόνο κατασκευής.

Τα ενοίκια που σήμερα πληρώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση των υπηρεσιών του στο Κιλκίς ανέρχονται σε 5.000 ευρώ το μήνα. Η Μητρόπολη πρότεινε μίσθωμα κατά πολύ μικρότερο για έναν χώρο μεγάλο και σύγχρονο, με όλες τις προδιαγραφές για να λειτουργήσει Δικαστικό Μέγαρο και με χώρο στάθμευσης 3 στρεμμάτων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα (μετά από τρία χρόνια αποπληρωμής της ανακαίνισης) του κτηρίου θα διατεθούν για την στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Ι. Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

Φώτο: Χρ. Καναρόπουλος

kilkis sinenteuxi

Εμφανίσεις: 82517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!