Αγωγή από την Επισκοπή Μπουντίμλιε στο Κράτος του Μαυροβουνίου

ImageΗ Επισκοπή Μπουντίμλιε και Νίκσιτς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και άλλες 11 οργανωτικές μονάδες της Σερβικής Εκκλησίας κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, κατά του κράτους του Μαυροβούνιου.

Η Επισκοπή ζητά την επαναφορά της περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία είχαν πάρει άδικα τα κρατικά όργανα του Μαυροβουνίου.

«Το κράτος του Μαυροβουνίου δεν έχει ψηφίσει ακόμα το Νόμο για δίκαια αποκατάσταση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πράγμα από το οποίο διαφαίνεται ότι ούτε καν έχει την πρόθεση να λύσει αυτό το ζήτημα με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο», αναφέρει η Επισκοπή Μπουντίμλιε.

Κλείνοντας προσθέτει: «Κατά αυτό τον τρόπο, το κράτος του Μαυροβουνίου ανάγκασε τους εκπροσώπους της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να προστατέψει τα δικαιώματά της, εκτός της επικράτειας του Μαυροβουνίου».
Εμφανίσεις: 29607
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!