Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Υπαπαντή στη Καλαμάτα

apodosi

Με ευλάβεια και συγκίνηση και την παρουσία πλήθους πιστών, περατώθηκαν στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις εορτασμού της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής.

Την Παρασκευή το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σήμερα Σάββατο, τελέστηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, συμπροσευχομένου του οικείου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και κατά την διάρκεια της Παρακλήσεως στην Θεοτόκο, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στο μόνιμο θρόνο της.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε:

«Με το σημερινό τελετουργικό, έκλεισε ο κύκλος εορτασμού της Πολιούχου μας. Η Παναγία πλέον, από το μόνιμο θρόνο της, θα ατενίζει, θα σκέπει και θα επευλογεί τον μεσσηνιακό λαό. Το ιερό πρόσωπό της, από όσα μας δίδαξε η Ιστορία, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο, έτσι, να είμαστε βέβαιοι ότι δε θα μας εγκαταλείψει και τώρα. Η τοπική Εκκλησία, εύχεται σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ζωής όλων μας».

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

apodosi1

apodosi2

apodosi3

apodosi4

Εμφανίσεις: 75049
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!