Αγρυπνία για την ανακομιδή των λειψάνων του Οσ. Γεωργίου του Καρσλίδη

karlsidis

Aγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, δημοτικού διαμερίσματος Αγίας Βαρβάρας Βέροιας.

Η ενορία πανηγύρισε την εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του νέου Ομολογητή του Καρσλίδη, του εν Δράμα ασκήσαντος, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας καί Ναούσης κ. Παντελεήμων έδωσε το όνομα του Οσίου Γεωργίου σε παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού σε εγκαίνια που ετέλεσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας ετέθη σε προσκύνηση, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος,  η Τιμία Κάρα του Αγίου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου επισκόπου Αντιοχείας, η οποία θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Το έτος 2013 είναι αφιερωμένο από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας στη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου για τη συμπλήρωση των 1900 ετών από του μαρτύριό του (113-2013).

Ο Άγιος Ιγνάτιος μαρτύρησε στον διωγμό του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού  και καταδικάστηκε σε κατασπαραγμό από θηρία στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Στο πλαίσιο αυτό των εορτασμών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας για τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου, την Τιμία Κάρα του μετέφερε από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας ο πανοσ. Αρχιμ. Καλλίνικος Λιμνιώτης. Τον θείο λόγο κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας κήρυξε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά πανοσ. Αρχιμ. Σεραφείμ Ατματζίδης ο οποίος τόνισε:

«Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χριστιανού είναι ο αγώνας καί η προσπάθειά του να πλησιάσει τον Θεό όσο το δυνατόν περισσότερο. Για το λόγο αυτό πρέπει να μην υπολογίζει τον κόπο αλλά καί κάθε τί είναι ικανό να τον οδηγήσει έξω από το στόχο αυτό. Καί οι δύο Άγιοι  δεν είχαν, ούτε ποτέ έθεσαν ως πρώτο καί μοναδικό μέλημα της ζωής τους την καταξίωση μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ψυχή καί σώμα τα είχαν δοσμένα στην προσπάθεια του Αγιασμού. Αυτό τους οδήγησε να απολαμβάνουν τις δωρεές του Θεού, από γης. Αυτό τους οδήγησε να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους αγάπη. Αυτό ας κάνει κι ο κάθε Χριστιανός , με το σκεπτικό ας κινηθεί κι ας ζειτην ελπίδα της αγάπης Του, η οποία μπορεί να γίνει ελπίδα  σωτηρίας».

karlsidis3

karlsidis4

karlsidis1

Εμφανίσεις: 89893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!