Δράση προσφοράς από τους Προσκόπους στην Ι.Μ. Κιλκισίου

kil

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Η αλληλεγγύη στις ημέρες μας είναι ζητούμενο και ολοένα περισσότεροι φορείς αλλά και πολίτες την κάνουν πράξη με αγάπη για τον συνάνθρωπο μας. Μια τέτοια δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενταγμένη στις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες πραγματοποίησε η 40η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης του Κλάδου Ανιχνευτών, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στην Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου.

Συγκεκριμένα, ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη Σχολή, μαγείρεψαν στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και διένειμαν το φαγητό σε οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας. Οι 38 Βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη ζέση από τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και τον υπεύθυνο των Μητροπολιτικών Συσσιτίων Αρχιμανδρίτη Απόστολο Πορτοκαλίδη ενώ μετά την διανομή συνέφαγαν όλοι μαζί στην τράπεζα αγάπης, με τον Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει την αξία της προσφοράς και της διακονίας στον άνθρωπο με αγάπη και αξιοπρέπεια, ως μέλη της Εκκλησίας, ευχαριστώντας τους Προσκόπους για την δράση τους.

Στο τέλος, ο Αρχηγός της Σχολής κ. Μιλτιάδης Φαρμάκης απένειμε ως αναμνηστικό ένα λεύκωμα της ιστορίας του Σ.Ε.Π. στον Σεβασμιώτατο ευχαριστώντας τον για την συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή του στην εκπαιδευτική δραστηριότητα.

kil2

Εμφανίσεις: 59400
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!