Πάπας Βενέδικτος: ''Παραιτούμαι για το καλό της Εκκλησίας''

pope1

Του συνεργάτη μας, Massimo Bocelli

ΡΩΜΗ | "Παραιτούμαι για το καλό της Εκκλησίας" δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανακοινώνοντας και επισήμως την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του δήλωσε ότι παραιτείται «για το καλό της Εκκλησίας".

Εισερχόμενος στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα οι παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν όρθιοι, πολλοί από τους οποίους είχαν δάκρυα στα μάτια τους.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στο ακροατήριο, επανέλαβε στα ιταλικά ό,τι είχε πει στους Καρδινάλιους τη Δευτέρα στα λατινικά: ότι απλά δεν έχει τη δύναμη να συνεχίσει, σημειώνοντας ότι "το έκανε αυτό σε πλήρη ελευθερία για το καλό της Εκκλησίας."

Ζήτησε, τέλος, από τους πιστούς "να συνεχίσουν να προσεύχονται για τον Πάπα και την Εκκλησία."

Τέλος να αναφέρουμε ότι το κονκλάβιο θα ελέξει νέο Πάπα μέχρι στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Βατικανού, Φρεντερίκο Λομπάρντι.

Εμφανίσεις: 71673
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!