Εγκαίνια ξενώνα φιλοξενίας αστέγων και συγγενών στις Σέρρες

ImageΚαθώς ζούμε πανθομολογουμένως σε χρόνια ιδιαιτέρως δύσκολα από πάσης επόψεως, σε χρόνια πνευματικής ανεστιότητος, οικονομικής δυσπραγίας, απομονώσεως και αποξενώσεως, η αγία Μητέρα μας Εκκλησία εργάζεται καθημερινά τον καλόν αγώνα της σωτηρίας και της στηρίξεως του ανθρώπου, θεραπεύουσα με την χάριν του αγίου Θεού τον όλον άνθρωπον, νοηματοδοτούσα, φωτίζουσα και ενισχύουσα όλες τις εκφάνσεις του ανθρωπίνου βίου με το φως της αγίας ορθοδόξου πίστεώς μας και την έμπρακτη αγάπη της.

Κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, οργανωμένα και συντεταγμένα προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμη φιλανθρωπικής και κοινωνικής δράσεως, ήτοι του Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων και συγγενών ασθενών υπό την ονομασία «Στοργή», που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Επταμύλων Σερρών, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται όσοι συνάνθρωποί μας είναι προσωρινώς άστεγοι η έχουν συγγενείς τους ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαμονής Η πλουσιόδωρος αγάπη του Αγίου Θεού χάρισε στην τοπική Εκκλησία των Σερρών την μεγάλη ευλογία, μετά από κοπιώδεις προσπάθειες να εγκαινιάσει την πρωτοβουλία αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος.

Μέσα από την λειτουργία της παραπάνω κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσεως θα προσφέρεται η δυνατότητα ουσιαστικής στηρίξεως και συμπαραστάσεως σε αστέγους αδελφούς μας η συγγενείς ασθενών, που καθώς αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα της ασθένειας στα πρόσωπα συγγενικών τους προσώπων, έχουν ανάγκη όχι μόνο από φιλοξενία αλλά κυρίως από πνευματική και ηθική στήριξη και ενδυνάμωση.

0-xenonas

0-xenonas1

Εμφανίσεις: 44855
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!