Ορκωμοσία στην Ανωτάτη Εκκλ. Ακαδημία Θεσαλονίκης - (Φώτο)

0-anotatiΠραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, η τελετή αποφοίτησης φοιτητών του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, και των πρώτων φοιτητών του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, της 10ης κατά σειρά ορκωμοσίας, από την Ίδρυση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης του νέου Ακαδημαϊκού έτους, μίλησε στους πρωτοετείς φοιτητές και αποφοίτους και τους παριστάμενους και απένειμε τα πτυχία.

Εκ μέρους του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου  της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Αν. Καθηγητής κ. Κοντάκης Χριστόφορος προσφώνησε τους παριστάμενους, υποδέχθηκε τους Πρωτοετείς φοιτητές, συνεχάρη τους αποφοίτους της Ακαδημίας και τους ευχήθηκε ουσιαστική αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους προς όφελος της Εκκλησίας και της Κοινωνίας.

Η Α.Ε.Α.Θ., μαζί με τις αντίστοιχες Ακαδημίες που λειτουργούν στην Αθήνα, στη Βελλά – Ιωαννίνων και στο Ηράκλειο Κρήτης, καταρτίζει κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα πτυχία που χορηγούν είναι ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της Ορκωμοσίας, παρετέθει δεξίωση, οι Καθηγητές και οι φοιτητές της Ακαδημίας ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στα Εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας της Ακαδημίας.

0-anotati1

0-anotati2

0-anotati3

0-anotati4

0-anotati5

0-anotati6

Εμφανίσεις: 40636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!