Έναρξη Τμήματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών σε Κολλέγιο

0-college3Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 τελέστηκε Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κολλεγίου «City Unity College», το οποίο εδρεύει στην οδό Θησέως 15-17 (πλησίον της Πλατείας Συνάγματος).

Ανάμεσα στα προσφερόμενα εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κολλεγίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία του Τμήματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών.

Πρόκειται για καινοφανή εκπαιδευτική πρωτοβουλία.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που ιδιωτικός φορέας προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην Ορθόδοξη θεολογική επιμόρφωση και στις Ανθρωπιστικές επιστήμες, σε Κολλεγιακό επίπεδο σπουδών.

Ο Αγιασμός του Κολλεγίου τελέστηκε από τον θεοφιλέστατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Το ΄παρών΄ έδωσε πλήθος ενδιαφερομένων σπουδαστών και καθηγητών Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε εκπροσώπηση του ακαδημαϊκού χώρου από διακεκριμένες προσωπικότητες της εκπαίδευσης.

Παρόντες ήταν πρώην Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομότιμοι καθηγητές Πανεπιστημίων και πλήθος άλλων καθηγητών διαφόρων βαθμίδων, τόσο από τη Θεολογική Σχολή, όσο και από άλλες Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρόντες υπήρξαν επίσης εκπρόσωποι διαφόρων φορέων του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, τον λόγο έλαβε ο διευθυντής του Τμήματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Αγγελόπουλος.

Αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη, παρουσίασε συνοπτικά τη φιλοσοφία και τους σκοπούς του νεοσύστατου προγράμματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών.

Ο πρωτοπρ. Σπυρίδων Αγγελόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία της προσφοράς θεολογικής και ανθρωπιστικής παιδείας, δια της οποίας επιτυγχάνεται η έμπρακτη εφαρμογή της Ορθοδοξίας, μέσω της Ορθοπραξίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Τμήμα Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών τελεί σε απόλυτη υπακοή με την «Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν», ενώ τον λόγο του έκλεισε με την αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνυμου Β΄ ως επιτίμου Προέδρου του Τμήματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Κολλεγίου και την απονομή σχετικής πλακέτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον σύντομο χαιρετισμό του θεοφιλεστάτου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη.

Ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης μετέφερε στο Κολλέγιο την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την καινοτόμο εκπαιδευτική πρωτοβουλία σύστασης του Τμήματος Θεολογικών και Ανθρωπιστικών σπουδών, ευχόμενος από τα βάθη της ψυχής του πρόοδο και επιτυχία.

0-college1

0-college

Εμφανίσεις: 40503
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!