Έντονες ζυμώσεις ενόψει της εκλογής του νέου Πάπα

pope benedict

Το κονκλάβιο των καρδιναλίων που θα επιλέξει το διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου του 16ου θα είναι περισσότερο ευρωπαϊκό και περισσότερο συντηρητικό, από αυτό που επέλεξε τον απερχόμενο Ποντίφικα πριν από περίπου οκτώ χρόνια.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που υπάρχουν για την εκλογή του νέου Πάπα, το Μάρτιο.

Ο ειδικός σε θέματα Βατικανού και βιογράφος του Πάπα, Μάρκο Πολίτι, μίλησε στο euronews για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα:

“Φυσικά υπάρχουν πολλά ρεύματα μέσα στο Κονκλάβιο. Υπάρχει μια συντηρητική ομάδα. Είναι αυτή η ομάδα Καρδιναλίων που επέλεξε τον Ράτζινγκερ οκτώ χρόνια πριν. Αυτή η υπερσυντηρητική ομάδα δεν θα επιβάλλει κανένα. Αυτό το Κονκλάβιο θα επιλέξει έναν Πάπα από το Κέντρο. Έναν Πάπα που θα είναι ικανός να μεσολαβεί. Αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποιο όνομα. Και δεν ξέρουμε πόσο ισχυροί είναι μέσα στο Κονκλάβιο οι φιλελεύθεροι και τι σκέφτονται οι υποψήφιοι. Όλα αυτά τα χρόνια υποφέραμε από κομφορμισμό. Κανένας δεν έλεγε κάτι διαφορετικό από τον Ράτζινγκερ, ωστόσο υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, όπως η κρίση των ιερέων, η πιθανότητα να έχουμε παντρεμένους ιερείς, ο ρόλος των γυναικών μέσα στην εκκλησία και η κοσμική εξουσία του Πάπα. Όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και κανένας δεν έχει μιλήσει για αυτές ακόμα”.

Εμφανίσεις: 92990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!