Επίσκεψη Κηφισίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

ameea

Διάπλατα άνοιξε για άλλη μία φορά η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών την πύλη της, φιλοξενώντας θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, με την παρουσία της διοικούσης επιτροπής, πλειάδος ελλογιμωτάτων καθηγητών, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο κ. Γρηγόριος Φιλ. Κωσσταράς, και του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΕΑΑ.

Με την λήξη της εξεταστικής περιόδου κόπηκε η Βασιλόπιτα μέσα σε ένα χαρμόσυνο περιβάλλον όπου επισφράγισε την ορκωμοσία νέων καθηγητών.

Την τελετή κόσμησε με την παρουσία της η Χορωδία της Ακαδημίας.

Στον σύντομο λόγο του ο μητροπολίτης Κηφισίας τόνισε την ανεκτίμητη αξία των προσφορών της Σχολής, και την αγάπη του προς αυτήν.

Ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους φοιτητές για την όμορφη φιλοξενία ευχόμενος καλή ακαδημαϊκή πορεία.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος π. Νικόλαος Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για την παρουσία του και τις ευχές του, και ευχήθηκε σε παλαιότερους και νέους καθηγητές καλή χρονιά. 

Τόνισε την παρουσία και τις προσφορές του κ. Γρηγορίου Κωσταρά, μέλους της διοικούσης επιτροπής και καθηγητή Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, εξήρε δε την εμπειρία του και τις γνώσεις του, και τον κάλεσε στο βήμα.

Κατόπιν ο προαναφερθείς καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Κωσταράς, φανερά χαρούμενος, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Υπενθύμισε στους φοιτητές τις ευλογίες που λαμβάνουν με την σπουδή τους σε μία εκκλησιαστική σχολή και τους παρότρυνε να φροντίσουν για την ψυχική και την σωματική πρόοδο τους.

Ως μεγαλύτερος των καθηγητών, όπως είπε, «Να φροντίσετε εσείς οι νεότεροι, να μάθετε την ιστορία της σχολής σας» να αγωνιστούν γι’ αυτήν και να είναι υπερήφανοι που βρίσκονται στους χώρους της.

Τέλος μετά το γλύκισμα που προσφέρθηκε στον χώρο υποδοχής της ΑΕΑΑ, παρατέθηκε πλούσια τράπεζα με την μέριμνα του Διευθυντή της Π.Ε.Ε. της Ι.Μ. Κηφισίας αρχιμ. π. Αγαθαγγέλου Κόκλα όπου ολοκληρώθηκε και η λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΕΑΑ και κληρώθηκε μία εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Με τις Ευχές όλων των παρευρισκομένων για ένα καρποφόρο έτος όλοκληρώθηκε η εκδήλωση.

ameea1

Εμφανίσεις: 84765
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!