Αποδεσμεύονται τα ακίνητα της Εκκλησίας

asteras vouliagmenisΩς ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να απελευθερωθούν "δεσμευμένα" ακίνητα της Εκκλησίας και να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση τους χαρακτηρίζουν εκκλησιαστικοί παράγοντες την υπαγωγή της Εκκλησίας στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που κατέθεσε στη Βουλή με σχέδιο νόμου το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Εκκλησίας έλεγαν χθες στα ΝΕΑ ότι η ένταξη της Εκκλησίας στο νέο πλαίσιο δεν αίρει όλα τα εμπόδια. Δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ένα ακίνητο "δεσμευμένο" απελευθερώνεται. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία στη συνέχεια.

Πρόσθεταν όμως ότι σίγουρα το θεσμικό πλαίσιο θα βοηθήσει. Οχι μόνο την Εκκλησία αλλά και τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα. Σε βάθος χρόνου, σε ένα ενάμισι έτος μπορεί να έχουμε αποτελέσματα . Η Αρχιεπισκοπή έχει εκφράσει την πρόθεσή της να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη καθώς και στην αξιοποίηση ακινήτων της στον Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Εμφανίσεις: 60984
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!