Ο Επίσκοπος Τανάγρας στην υποδοχή Τιμίας Κάρας στη Θήβα

0-tanagrasΑπό την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικολάου, Ωρών Ανδρου, μετεκομίσθη η Σεπτή και Χαριτόβρυτος Τιμία Κάρα του Οσιομάρτυρος  Αγίου Νικολάου Του Νέου του εξ Ανατολής και εν Βουνένοις αθλήσαντος, στον φερώνυμο Ιερό Ναό Του στη Θήβα Βοιωτίας, χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Κατά τη Τελετή της Υποδοχής  παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ.κ Πολύκαρπος, εκπροσωπών τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, μετά του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου της Πόλεως κ.Σπυρίδωνος Νικολάου, των εκπροσώπων του ΚΕ.ΠΒ Θηβών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του ευσεβούς λαού.

Τη Τιμία Κάρα εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Γέρων Δωρόθεος μετά της Συνοδείας του.

Εν συνεχεία ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Τανάγρας, στον οποίο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε μια εικόνα του Οσιομάρτυρος.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερούργοντος του Καθηγουμένου, και εν συνεχεία ανεγνώσθησαν ειδικαί Ευχαί προ της Αγίας Κάρας υπέρ των εν ασθενείαις και εν αναγκαις όντων.

Το Χαριτόβρυτον Λείψανον θα παραμείνη  μέχρι και τη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Ωρών Άνδρου.

0-tanagras1

0-tanagras2

0-tanagras3

0-tanagras4

Εμφανίσεις: 70825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!