Κοσμοσυρροή για την τελευταία ομιλία του Πάπα Βενέδικτου

papas raso

Την τελευταία του ομιλία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος ενώπιον χιλιάδων πιστών που αναμένεται να συρρεύσουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, παραμονή της παραίτησής του.

Παραδοσιακά οι παπικές ομιλίες το χειμώνα πραγματοποιούνται εντός της αίθουσας του Βατικανού, ωστόσο λόγω του επιπέδου του κοινού ενδιαφέροντος, η τελευταία αυτή ομιλία του ποντίφικα θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, ενώ έχουν δοθεί 50.000 εισιτήρια. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 200.000 άτομα.

Μετά την αυριανή αποχώρησή του από τα καθήκοντά του, ο Βενέδικτος θα μείνει γνωστός ως «επίτιμος Πάπας».

Σήμερα, ο 85χρονος ποντίφικας θα πραγματοποιήσει μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, χρησιμοποιώντας το «παπικό όχημα» για να χαιρετίσει τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι δεν θα γίνει το παραδοσιακό φιλί στο χέρι του Πάπα λόγω του μεγάλου πλήθους που αναμένεται να συγκεντρωθεί στην ομιλία.

Χθες Τρίτη, έγινε γνωστό ότι ο Βενέδικτος θα ονομαστεί «επίτιμος πάπας» και θα παραμείνει η τιμητική προσφώνηση «αυτού Αγιότης» και μετά την παραίτησή του. Επίσης, θα εξακολουθήσει να φέρει τον παπικό τίτλο «Βενέδικτος ΙΣτ'», παρά να επιστρέψει στο κοσμικό του όνομα. Γιόζεφ Ράτσινγκερ.

Θα μπορεί να φορά το διακριτικό λευκό του ράσο, χωρίς κάπα ή στολίδια, θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι, γνωστό ως «το δαχτυλίδι του ψαρά» και η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί με τον ίδιο τρόπο που γίνεται όταν ένας πάπας πεθαίνει.

Οπως ανακοίνωσε το Βατικανό, ο Βενέδικτος θα παραιτηθεί φορώντας τα ειδικά κόκκινα δερμάτινα παπούτσια του, αντί τα καφέ που κατασκευάστηκαν για αυτόν από έναν τεχνίτη κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στο Μεξικό.

Ο Βενέδικτος θα περάσει τις τελευταίες του ώρες ως Πάπας στην κατοικία του στο Βατικανό, όπου θα αποχαιρετίσει τους καρδιναλίους που βρίσκονταν στις υπηρεσίες του τα οκτώ χρόνια που διετέλεσε στο αξίωμα, επισημαίνει το BBC.

Το προσωπικό αρχείο των εγγράφων του θα πακεταριστεί και στις 20.00 το βράδυ της Πέμτης, η ελβετική φρουρά στην κατοικία του στο Κάστρο Gandolfo θα αποχωρήσει για να αντικατασταθεί από την αστυνομία του Βατικανού.

Αυτό θα σημάνει το επίσημο τέλος της παπικότητάς του και το ξεκίνημα της περιόδου διαδοχής.

Ιστορικά είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από εκείνη του Πάπα Γρηγορίου ΧΙΙ το 1415 και η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της αποχώρησης του

Βενέδικτου απαίτησε να τροποποιηθούν οι κανόνες για τη διαδοχή, έτσι ώστε ο νέος Πάπας να έχει επιλεγεί πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών.

Εμφανίσεις: 48668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!