Καρδινάλιος Μπαρμπαρίν: ''Ο νέος Πάπας πρέπει να εγγυηθεί την ενότητα" (Video)

barbarin

Αρχίζουν στη Ρώμη οι προετοιμασίες και οι διαβουλεύσεις για τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης του κονκλάβιου, της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Πάπα.

Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και να εγκατασταθεί μερικές ημέρες αργότερα έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, που θα αρχίσουν στις 24 Μαρτίου με την Κυριακή των Βαΐων και θα κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή με το Πάσχα των καθολικών.

Οι 115 καρδινάλιοι που είναι κάτω των 80 ετών έχουν λίγες ακόμη ημέρες για να αποφασίσουν μέχρι το κονκλάβιο στην Καπέλα Σιστίνα.

Ο δημοσιογράφος του Euronews Φαμπιάν Φαρζ ταξίδεψε στη Ρώμη με τον καρδινάλιο της Λυόν Φελίπε Μπαρμπαρίν ο οποίος δηλώνει για τη διαδικασία εκλογής:

"Ανάμεσα στους καρδινάλιους συναντάμε πολλές προσωπικότητες και διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Τώρα πρέπει να εκλεγεί ο διάδοχος του Πάπα. Ο νέος Ποντίφικας θα πρέπει να υποστηρίξει τα μέλη της εκκλησίας και να εγγυηθεί την ενότητά της. Είναι μία πρόκληση, ένα μυστήριο. Θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός άνθρωπος για να το πετύχει αυτό".

Ο ανταποκριτής του Euronews Φαμπιάν Φαρζ μεταδίδει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να μαζεύεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

"Οι καρδινάλιοι είναι ήδη εδώ. Ανάμεσά τους και ο καρδινάλιος της Λυόν Μπαρμπαρίν με τον οποίο συνομιλήσαμε. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αλλά και ολόκληρος ο κόσμος αναμένει το νέο Πάπα. Μοιραστείτε μαζί μας όλη την εμπειρία της διαδοχής του νέου Ποντίφικα, σε απευθείας μετάδοση από τη συχνότητα του Euronews".


Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εμφανίσεις: 65152
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!