Ενθρόνιση Πατριάρχη Αιθιοπίας Ματθία

Image

Από την Παρασκευή ήρχησαν προσερχόμενοι πολλά μέλη των αντιπροσωπειών των Προχαλκηδονίων Εκκλησιών.

Εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ κ Βαρθολομαίου ο Σεβ Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ Γρηγόριος μετά του Καθηγητού κ Ανδρέα Ιωάννου. Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ Θεοδώρου Β, ο Σεβ Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ Πέτρος ΓΠΕ συνοδευόμενος από π. Χρυσόστομο.

Εκ μέρους του Βατικανού ο εδώ Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, το αυτό και δια τον εδώ Αγγλικανόν Επίσκοπον, αντιπροσωπία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, και εκπρόσωποι διαφόρων Προτεσταντικών Εκκλησιών. Εκπρόσωποι κρατών (125 πρεσβείες).

Ο Πρόεδρος της Αιθιοπικής Βουλής, Υπουργοί της Κυβερνήσεως , ο Δήμαρχος της Αδδίς Αμπέμπα και εκπρόσωποι των πολλών επισήμων οργανισμών που εδρεύουν εις την Αδδίς Αμπέμπα.

Απάντας κατέλαβον τας θέσεις των. Την 9η πρωινήν εξήλθον του Ιερού Ναού Αρχιερείς του Κοπτικού Πατριαρχείου Αιγύπτου ενδεδυμένοι τα Ιερά Άμφια ως επίσης πολλοί Αρχιερείς της Αιθιοπικής Εκκλησίας.

Εις το τέλος εξήλθε ο 6ος Πατριάρχης Αιθιοπίας κ κ Ματθίας ενδεδυμένος με άπασαν των Ιερών Αμφίων και Μήτραν και Πατερίστα.

Μόνον ο Πατριάρχης των Ινδιών ητο παρών. Ουδείς Αρχηγός Εκκλησίας άλλος αφίχθη.

Εγένετο Ιερά προσευχή και εν συνεχεία ήρχησαν αι προσφωνήσεις από την σειράν των Προχαλκηδονίων Εκκλησιών.

Ομίλησεν περί το τέλος Σεβ Αρχιεπίσκοπος κ Γρηγόριος και εν συνεχεία ο Σεβ Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ Πέτρος ο οποίος προσέφερε μία Πατερίστα εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Η τελετή η οποία διήρκησε 4 ώρες ολοκληρώθηκε με την ενθρονιστήριον εμπεριστατωμένην ομιλίαν του Πατριάρχου κ κ Ματθία ενώπιον πλήθους λαού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Πατριάρχης Αιθιοπίας προσέφερε γεύμα εις το οποίον παρεκάθησαν όλοι οι ξένοι κληρικοί, κληρικοί της Αιθιοπικής Εκκλησίας, Ηγούμενοι Ι. Μονών και Αιθίοπες Καθηγηταί.

Εμφανίσεις: 81232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!