Τίμησαν την μακαριστή Γερόντισσα Φοίβη του Ι. Ησυχαστηρίου Τιμίου Σταυρού

fiboiΜε τις προσευχές των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του Σεβ. Mητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πλήθους Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς και άλλων Ιερών Μητροπόλεων ως και Λαϊκών η Τοπική Εκκλησία της Κορίνθου προέπεμψε, χθες 6-3-2013, την μακαριστή Γερόντισσα Φοίβη (κατά κόσμον Αργυρώ) Καράκη, Κτητόρισσα και Προηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας.

Πλήρης ημερών η εκδημήσασα ανάλωσε εκ νεότητος τον εαυτό της στην διακονία του «αδελφού» και προς δόξαν Θεού. Επί 30/ετία όλη περιέθαλψε, μεγάλωσε, μόρφωσε και απεκατάστησε πλήθος παιδιών (αγόρια κατ’ αρχήν και κορίτσια στην συνέχεια), ως υπεύθυνη του Ιδρύματος, που συνέστησαν μαζί με τον Κτήτορα και Πνευματικό του εν λόγω Ι. Ησυχαστηρίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νήφωνα Θωμαδάκη, «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και κατόπιν με την επωνυμία «ΒΗΘΛΕΕΜ».

Στη συνέχεια επί 40 και πλέον συναπτά έτη αφιέρωσε τον εαυτόν της στην αδιάκοπη λατρεία του Θεού δια της Μοναχικής καθιερώσεως της στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», του οποίου υπήρξε Κτητόρισσα μαζί με τον π. Νήφωνα και τις πρώτες αδελφές του Ιδρύματος και στο οποίο επί 20/ετία προέστη, ως πρώτη αυτού Ηγουμένη.

Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, Κληρικούς, Μοναχούς, Μοναχές και Λαϊκούς, που με την παρουσία τους τίμησαν την μακαριστή Γερόντισσα Φοίβη, εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης ως «μητέρας» τέκνων πολλών και μοναζουσών επίσης, της οποίας το χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν «η γλυκύτης», με την οποία όλους, μικρούς και μεγάλους, προσέγγιζε.

Δεν παρέλειψε, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, να ομιλήσει και για τον πρωτότυπο τρόπο εργασίας, με τον οποίον εργάστηκε η αοίδιμος μαζί με τις περί αυτήν αδελφές στην διακονία των ορφανών παιδιών, που η αγαθότης του Θεού τους εμπιστεύτηκε.

Εμφανίσεις: 99824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!