Ζακύνθου Διονύσιος: "Να μην φοβόμαστε να ομολογούμε την πίστη μας"

0-abelokipoi

Γράφει ο Γιώργος Φερδής - 18.37

Ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, και πολλές ενορίες στην πόλη των Αθηνών, γιόρτασαν πανηγυρικά τον τιμώμενο Άγιο της ενορίας τους.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, όπου από νωρίς το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Αρτοκλασία.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Δημητρίου και τον έφερε ως πρότυπο και παράδειγμα για τους νέους της εποχής, παροτρύνοντας τους να μιμηθούν την ζωή του διότι μίμησης Αγίων είναι μίμησης του Χριστού.

Επίσης υπογράμμισε να μη φοβούμαστε να ομολογούμε την πίστη μας, σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι η σημερινή.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πλάτωνας Κρικρής ευχαρίστησε στο τέλος τον Νέο Μητροπολίτη, ενώ ευχήθηκε από καρδίας καλή Αρχιερατική Διακονία στην Νέα του Μητρόπολή.

Ακόμα να αναφέρουμε ότι στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν πολλά πνευματικά παιδιά του Μητροπολίτη Ζακύνθου, από την ενορία και την Μητρόπολή Καισαριανής όπου διακόνησε ως Ιεροκήρυκας.

0-abelokipoi1

0-abelokipoi2

0-abelokipoi3

0-abelokipoi4

0-abelokipoi5

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!