10 χρόνια στο τιμόνι της Ορθοδοξίας στην Γαλλία (ΦΩΤΟ)

emannouil

Για την Romfea.gr, Γιώργος Φερδής

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2013 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Πριν 10 χρόνια, ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας (τότε Δέρκων) κ. Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ενθρόνισε τον μέχρι της Εκλογής του, Επίσκοπο Ρηγίου κ. Εμμανουήλ και βοηθό της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, νέο Μητροπολίτη Γαλλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά την φράση «Η Μητρόπολη Γαλλίας δουλεύει ρολόι».

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου επί της οδού Georges Bizet, στις 8 Μαρτίου 2003, ήταν κατάμεστος από κόσμο, εκπροσώπους Εκκλησιών, διπλωμάτες, πολιτικούς καθώς επίσης και απλοί πιστοί από την γενέτειρα του.

Με καταγωγή από την όμορφη Κρήτη, γεννημένος στον Άγιο Νικόλαο το 1958, με σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά κυρίως στο Παρίσι, το Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου, το Καθολικό Ινστιτούτο και την Σορβόννη, γίνεται Μητροπολίτης στο Παρίσι.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας, με τον ερχομό του άρχισε τα ποιμαντικά ταξίδια σε όλη την Γαλλία, επιθυμώντας να γνωρίσει από κοντά το ποίμνιο του.

Άνθρωπος ευγενής, εύχαρις και φιλικός με αποτέλεσμα στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Στεφάνου, να συγκεντρώνεται κόσμος από την Ελληνική Παροικία για να ανταλλάξει λίγες κουβέντες με τον πάντοτε φιλόξενο ποιμενάρχη του.

Ιεράρχης δραστήριος, εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία γενικότερα σε πολλά συνέδρια με θέμα τον Οικουμενισμό, τον Διαθρησκειακό Διάλογο και άλλα θέματα που αφορούν στη σχέση των Ορθοδόξων με άλλα δόγματα.   

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ορθόδοξων Επισκόπων στη Γαλλία και με πολλές άλλες δραστηριότητες στον διπλωματικό και Εκκλησιαστικό χώρο.

Ενίσχυσε τις σχέσεις ανάμεσα στην Καθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία, συνεχίζοντας την τέλεση, μια φορά τον χρόνο, Ορθόδοξου Εσπερινού στην Παναγία των Παρισίων και γενικά, καλλιεργώντας άριστες σχέσεις με τους Καθολικούς.

Με αφορμή λοιπόν, την δεκαετή Εκκλησιαστική Διακονία στην καρδιά της Ορθόδοξης Ευρώπης του Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ Αδαμάκη, το Romfea.gr και ο δημοσιογράφος – θεολόγος Γιώργος Φερδής παραθέτει φωτογραφικό υλικό από δραστηριότητες του στην Μητρόπολη Γαλλίας, όπως για παράδειγμα από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Ναό του Αγίου Σεργίου στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο, τον καθαγιασμό των υδάτων στον ποταμό Σηκουάνα, την τέλεση χειροτονιών και άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται και ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γαλλίας.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα, ο Μητροπολίτης Γαλλίας διοικεί με συνέπεια την Κεντρική  Μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου της Ευρώπης, αφήνοντας στο πέρασμά του και σε όλες τις εκπροσωπήσεις της Εκκλησίας μια σοβαρή και πολύτιμη Ορθόδοξη μαρτυρία.

Αυτό έχει ως φυσικό αντίκτυπο, την αντίστοιχη  αντιμετώπιση και τον σεβασμό των Ορθοδόξων στο Εξωτερικό και του δίνει επάξια την σφραγίδα ενός σύγχρονου και δραστήριου Ιεράρχου στο ύψος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

3

7

5

8

9

11

galias3

galias5

gallias1

gallias2

gallias4

gallias6

gallias7

gallias8

Εμφανίσεις: 254972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!