Προσκύνημα του Πρέσβη της Ουκρανίας στο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος

oukranos2

Γράφει ο Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, προσκύνησε ο Πρέσβης της Ουκρανικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ.  Volodymyr Shkurov κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί της Κέρκυρας μεταξύ 3 – 5 Μαρτίου 2013.

Ο κ. Shkurov, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας, κ. Γιώργο Παπαχρήστο, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και τον Αγιασμό του ναού, μετά τις εργασίες συντηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, με τη συμβολή βουλευτών και επιχειρηματιών της Ουκρανίας.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε εγκάρδια τους δωρητές και κάλεσε τον κ. Shkurov να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες του ιδίου, της Μητροπόλεως και των πιστών της Κέρκυρας, για την ευγενική αυτή χειρονομία τους. Παράλληλα, επιτίμησε τον κ. Πρέσβη για την πρωτοβουλία του να ψάλει την Κυριακή Προσευχή στα Ελληνικά, ως άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, στην οποία έχει εντρυφήσει κατά τις πανεπιστημιακές του σπουδές.

Ο Σεβασμιότατος, την επόμενη ημέρα, δέχθηκε τον κ. Shkurov και συνεργάτες του στο Επισκοπείο. Εκεί, σε εγκάρδιο κλίμα, συζήτησαν τρόπους σύσφιξης τω σχέσεων της Κέρκυρας με τη φίλη χώρα της Ουκρανίας, συνεργασίας στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού και φιλοξενίας παιδιών της Ουκρανίας στις κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως.

oukranos

 

oukranos1

oukranos3

oukranos4

Εμφανίσεις: 64038
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!