Δωδώνης Χρυσόστομος: ''Μακριά από εμάς τα πολιτικά παιχνίδια''

tei21“Ευχαριστούμε όσους βρίσκονται εδώ και συλλυπούμαστε όσους επιτηδείως απέχουν. Γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Η τοπική εκκλησία ήθελε μόνο να βοηθήσει στην πολιτιστική ταυτότητα του νησιού μας. Δεν είναι πολιτικό το πρόβλημα. Δεν ανεχόμαστε πολιτικές. Θα το αφήσουμε μακριά από πολιτικά παιχνίδια”.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου που διοργάνωσαν από κοινού με το Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο προκειμένου να διαμορφωθεί τεκμηριωμένη, ολοκληρωμένη και ενιαία πρόταση για την τύχη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ειδικότερα όσον αφορά τα τμήματα που κινδυνεύουν με κατάργηση.

Τη Δευτέρα το πρωί τόσο οι Ιεράρχες όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, καθηγητές, φοιτητές και κάτοικοι του νησιού, θα βρεθούν έξω από το Κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών.

“Αν δεν βρούμε λύση θα κινηθούμε ανάλογα”

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε και σε εκείνους που έλαμψαν δια της απουσίας τους προσθέτοντας “Νόμιζα πως θα έχουμε περισσότερους παράγοντες εδώ σήμερα. Η ιστορία όμως τους καταγράφει. Μίλησα με τον κ. Γάσπαρο, ο οποίος μου είπε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων λείπει αλλά είναι εδώ με το πνεύμα του. Ο Βουλευτής δεν ήρθε διότι επισκέφθηκε το νησί τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Ο Δήμαρχος απουσιάζει αλλά όταν χρειαστεί θα απουσιάζει και ο λαός”.

Αναφερόμενος στη συμβολή της τοπικής εκκλησίας και τον τρόπο που ο Υπουργός την αντιμετώπισε δήλωσε ότι “διαθέσαμε δωρεάν το κτίριο για να βγουν επιστήμονες. Πρόκειται για μια διαρκής προσφορά της εκκλησίας προς την κοινωνία και τους πολίτες. Δεν υπάρχουν άλλες επιδιώξεις. Όταν ξεκινήσαμε την συζήτηση ο Υπουργός ψευδώς έσπευσε να μας διαβεβαιώσει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του δεν πρότεινε κανένα μέτρο και ανέφερε ότι δεν θα ανεχθεί εκείνους που “θέλουν να υποτιμήσουν ένα τόπο που έχει προσφέρει πολλά. Η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει την αλόγιστη συμπεριφορά κάποιων που ζουν έξω από την πραγματικότητα. θα προσπαθήσουμε να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους. Αν δεν βρούμε λύση τότε θα κινητοποιηθούμε αναλόγως και τότε θα δούμε ποιος θα συμπαρασταθεί”.

Εμφανίσεις: 71961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!