Ορκωμοσία πτυχιούχων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας

0-akadimi1Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών (ΠΙΣ) και του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων (ΠΔΕΚ) στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων, καθώς επίσης η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες λειτουργούν δύο Προγράμματα Σπουδών Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων από το ακαδημαϊκό έτος 2007 και οι ορκισθέντες σήμερα στην ΑΕΑΑ είναι οι πρώτοι Πτυχιούχοι αυτού του Προγράμματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος ως επιχώριος μητροπολίτης και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Πρόεδρος της «Εκκλησιαστικής Εστίας», ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και η Διευθύντρια της «Εκκλ/κής Εστίας» κ. Καλή Αλυσανδράτου.

Χαιρετισμό προς τους νέους φοιτητές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΕΑΑ, Αρχιμ. π. Νικόλαος Ιωαννίδης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια οι παριστάμενοι Μητροπολίτες επέδωσαν τα Πτυχία στους αποφοίτους των δύο Προγραμμάτων Σπουδών εν μέσω χειροκροτημάτων των παρισταμένων.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΑΕΑΑ ξενάγησε τους Αρχιερείς στα εργαστήρια Χημείας-Φυσικής, Διάγνωσης-Συντήρησης, Η/Υ, Ψηφιδωτού, Ελευθέρου Σχεδίου κ.α., ενώ στη συνέχεια παρετέθη σε όλους τους σπουδαστές γεύμα.

Φωτογραφίες: Κώστας Βενακάς

0-akadimia

0-akadimia2

0-akadimia5

0-akadimia6

Εμφανίσεις: 55975
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!