Στο πλευρό του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Image

Γράφει ο Θ. Χερχελετζής

Παρέμβαση υπέρ του TEI Θεσσαλονίκης έκανε ο μητροπολίτης της πόλης κ. Ανθιμος με αφορμή το σχέδιο Αθηνά.

Μέσω επιστολής, παρακαλεί τον υπουργό Παιδείας να λάβει υπόψη του τα επιχειρήματα σπουδαστών, καθηγητών και γονέων για να μη μετακινηθούν τμήματα του TEI Θεσσαλονίκης.

Εάν εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει το σχέδιο "Αθηνά", θα μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σέρρες 6.133 φοιτητές.

Για όνομα του θεού, προς τι αυτός o χαλασμός διερωτάται ο μητροπολίτης.

Τονίζει επίσης ότι, στον αντίποδα, αναμένεται με την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά να μετακινηθούν από άλλες πόλεις στη Θεσσαλονίκη 4.429 φοιτητές.

"Και με αυτήν τη λύση η δυσμενής συνέπεια είναι διττή", σημειώνει ο κ. Ανθιμος.

"Παρακληση"

"Αίτημα και παράκληση της κοινής γνώμης της Θεσσαλονίκης", υπογραμμίζει ο κ. Ανθιμος, είναι να παραμείνει άθικτο το ίδρυμα και να μη διαταραχθεί η ζωή χιλιάδων σπουδαστών.

Στο μεταξύ, να διορθώσει τη λάθος απόφαση που έλαβε για τη μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού από την πόλη της Κοζάνης στα Γρεβενά καλούν σπουδαστές του TEI Δυτικής Μακεδονίας τον υπουργό Παιδείας.

Σε ανοιχτή επιστολή που του απέστειλαν υποστηρίζουν ότι η απόφαση για τη μεταφορά των τμημάτων με βάση το σχέδιο Αθηνά δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

"Εστω και την ύστατη ώρα , τονίζουν οι σπουδαστές απευθυνόμενοι προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, σας καλούμε να διορθώσετε το λάθος σας."

Την ίδια ώρα, την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο "Αθηνά" στη δυτική Μακεδονία, ζητούν με επιστολή θεσμικοί φορείς της περιοχής.

Εμφανίσεις: 54617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!