Ο Καρδινάλιος της Αργεντινής εξελέγη νέος Πάπας

papa fra

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σύμφωνα με πληροφορίες 266ος Πάπας εξελέγη ο Καρδινάλιος της Αργεντινής Jorge Mario Bergoglio - Φραγκίσκος.

Το όνομα του νέου Καρδινάλιου ανακοίνωσε ο Καρδινάλιος της Γαλλίας λέγοντας:

"Σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά, ''ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΠΑ'': Τον Εξοχότατο και Πανοσιολογιώτατο Κύριο, Κύριο JORGE MARIUM Καρδινάλιο BERGOGLIO της Αγίας Εκκλησίας της Ρώμης που ορίζει να ονομάζεται FRANCISCUM - ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ!"

Η εκλογή του αποτελεί έκπληξη, διότι πολλοί σχολιαστές, αλλά και πιστοί, πίστευαν ότι το φαβορί Άνζτελο Σκόλα, θα μπορούσε να έχει επικρατήσει, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κονκλάβιο θα ήταν σχετικά σύντομο.

Ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική είναι Ιησουίτης. Όπως μεγάλο μέρος των Αργεντινών, όμως, και ο νέος Πάπας είναι ιταλικής καταγωγής, και πιο συγκεκριμένα από τη βόρεια Περιφέρεια Πεδεμόντιο.

Σε ό,τι αφορά τις σπουδές του, ο Πάπας Βεργκόλιο πήρε απολυτήριο Ινστιτούτου Χημείας και πτυχία Ψυχολογίας και Θεολογίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη στρατιωτική δικτατορία, προσπάθησε να βοηθήσει κληρικούς και λαϊκούς.

Παράλληλα, καταδικάζει τόσο την άμβλωση όσο και τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, πήρε με σαφήνεια θέση κατά του κέρδους που θέλει να υπερισχύσει της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Γεννήθηκε το 1936 από μια απλή οικογένεια και χειροτονήθηκε στα τριάντα τρία του χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μέχρι σήμερα Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες θα προσπαθήσει να ενώσει τα αιτήματα των «ανανεωτών» καρδινάλιων με εκείνα όσων υπερασπίζονται την παράδοση.

Το ότι διάλεξε το όνομα του Αγίου Φραγκίσκου δείχνει πιθανότατα ότι επιθυμεί μια επιστροφή στις ουσιαστικές, απλές, χριστιανικές ρίζες.

Εμφανίσεις: 142834
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!