Υποδοχή λειψάνου του Μεγ. Βασιλείου στους Αμπελοκήπους

ImageΣτο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημήτριου του Μυροβλυτου ο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων υποδέχθηκε χθες (20/10/2011) το χαριτόβρυτο Ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.

Το Ιερό λείψανο μετεφέρθει με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου προς Αγιασμό των Πιστών.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πλάτων Κρικρής αφού εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δια την άδειαν και την ευλογίαν της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωής του Αγίου, στο συγγραφικό του έργο και στη μεγάλη φιλανθρωπική του δράση τον 4ον αιώνα με την περίφημη «Βασιλειάδα» και επεσήμανε το σημαντικό έργο στον τομέα της φιλανθρωπίας που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος στη σύγχρονη κοινωνία μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες ημέρες που διερχόμεθα.

Αργότερα τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επι τη μνήμη του Οσιού Χριστοδούλου του εν Πάτμῳ. Πλήθος ενοριτών συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες.

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερο Ναό Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων μέχρι και την 28ην Οκτωβρίου.

Εμφανίσεις: 62696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!