Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο είς μνήμην του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

ImageΣτον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών σήμερα 21η Οκτωβρίου που η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του έν Πάτμω, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, είς μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι: Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός Πρωτοσύγκελλος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτες Προκόπιος Γεωργίου απο τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος απο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, Νικόλαος Κλάδης απο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας καθώς επίσης και οι Διάκονοι Επιφάνιος Αρβανίτης και Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης μοναχός π. Μωυσής απο το Ιερό Κουτλουμουσιανό Κελί του Ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές του Οσίου Πατρός και εξήρε την προσωπικότητα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου τονίζοντας την υπερβολική του αγάπη πρός το Θεό, την Εκκλησία Του, την οποία θέλησε να την κάνει γνωστή σε όλο το κόσμο -πράγμα το οποίο με την πληθωρική του παρουσία επέτυχε- αλλά και τις ανησυχίες και αγωνίες του για την πορεία της Πατρίδος μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη το Μνημόσυνο εντός του Ιερού Ναού και στο τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του, συμμετεχόντων και των Ιερέων του Κοιμητηρίου. 

Άς είναι η μνήμη του αιωνία!

0-achris4

0-achris

0-achris5

0-achris2

Εμφανίσεις: 96573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!