Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Αρτέμιος στο Παγκράτι

artemios1Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής - 02.05

Χθες την 20η του μηνός Οκτωβρίου η Εκκλησία γιόρτασε τη μνήμη του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη των Αθηνών αποτέλεσε και φέτος ο Ιερός Ναός του Μεγαλομάρτυρα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι.

Κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και κατά την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, πολυσέβαστο μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των γειτονικών Μητροπόλεων.

Τον Θείο λόγο κατά τη Θεία Λειτουργία κήρυξε ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, δόκιμος ομιλητής και συντάκτης της φετινής "ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" τονίζοντας τη σχέση του διωγμού ως στοιχείο της ζωής των μαρτύρων και της υπομονής δια της οποίας οι άνθρωποι εργάζονται τω Θεό, λούζοντας κάθε δυσκολία στην προοπτική της Αναστάσεως του Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Σταγών στο τέλος απαντώντας στις θερμές ευχαριστίες του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιου Σαξαμπάνη και απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε για την ενίσχυση του δοκιμαζομένου κατά την παρούσα χρονική συγκυρία ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας το ηθικό και πνευματικό υπόβαθρο της κρίσης.

Ακόμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την παραχώρηση της άδειας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την χαρά του για την συμμετοχή του στην Ιερά Πανήγυρη.

Το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε ο Εσπερινός και στην συνέχεια η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αρτεμίου χοροστατούντος του Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου ο οποίος στο τέλος αναφέρθηκε στα σημερινά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και ευχήθηκε στην πολιτική ηγεσία, να βρει την δύναμη και να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες περνάει.

Εν συνεχεία αντιφώνησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιος Σαξαμπάνης ευχαριστώντας θερμά όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν στην οργάνωση της Πανηγύρεως και τόνισε την δυσαρέσκεια του για την απουσία της Αστυνομικής και της πολιτειακής αρχής.

Ο Ναός του Αγίου Αρτεμίου αποτελεί το κέντρο της ομώνυμης περιοχής και ενορίας μετρώντας πολλές δεκαετίες ζωής.

Σε αυτόν ανήκουν δύο ενοριακά παρεκκλήσια, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Φανουρίου τα οποία εξυπηρετούν λειτουργικά τις ανάγκες της ενορίας.

artemios3

artemios2

artemios4

artemios6

artemios7

artemios5

artemios8

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!