Τιμήθηκε στην Τρίπολη ο Άγιος Αρτέμιος, προστάτης της Αστυνομίας

01-1Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, η Ελληνική Αστυνομία  και το Σώμα  Ελλήνων Αστυνομικών  Αρκαδίας, τίμησαν με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική  κατάνυξη την μνήμη του προστάτου Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.

Στρατιωτικός κατά το επάγγελμα του ο Άγιος, εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.

Όπου κι αν υπηρέτησε απεδείχθη  άξιος των αποστολών που  ανελάμβανε και προσέφερε έργο  αγαθό και δίκαιο, η πίστης του,  η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του κατά της παρανομίας του αυτοκράτορος Ιουλιανού του Παραβάτου, ο οποίος θέλησε διά της βίας να καταργήσει την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεση του από το στρατιωτικό αξίωμα, τον βασανισμό του και τον μαρτυρικό του θάνατο.

Στην σημερινή  κοινωνία  η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας φωτεινό  παράδειγμα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο, μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ασφάλεια του  πολίτου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και  Κυνουρίας, εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή του  Αγίου Αρτεμίου.

Την παραμονή της εορτής Τελέστη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, στο πανέμορφο εξωκκλήσι της Παναγίας της Φτέρης, το οποίο έχει επαξίως υπό την προστασία του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας.

Ανήμερα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου  Βασιλείου Τριπόλεως, τελέστηκε ο Όρθρος και   Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας,  ακολούθησε Ιερά Δοξολογία από  τον Σεβ. Μητροπολίτη  Μαντινείας, πλαισιωμένου εκ  Κληρικών της Μητροπόλεως.

Σύσσωμη ήταν η συμμετοχή των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών , και όλων των ποικίλος υπηρετούντων και εργαζομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των συνταξιούχων του  Σώματος.

Επίσης, συνεόρτασαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων του Νομού μας, και πλήθος πιστού Λαού. 

01-2

arte3

arte4

Εμφανίσεις: 36505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!