Μάχη για το Πανεπιστήμιο Θράκης θα δώσουν Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Πρύτανης

maroneias dimΤην ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η συνάντηση του μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη και του πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνου Ρέμελη με τον υπουργό Παιδείας.

Οι τρεις αρχές του τόπου μας θα παραθέσουν μία σειρά από επιχειρήματα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο προκειμένου να δει τις συνέπειες που προκαλεί η συρρίκνωση του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή. Εθνικοί, οικονομικοί, αλλά και εκπαιδευτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το Πανεπιστήμιο της Θράκης δεν πρέπει να πειραχθεί. Εξάλλου όπως εύστοχα είπε την περασμένη Κυριακή στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης «αν καταργηθεί ένα τμήμα σε ένα άλλο πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν χάθηκε ο κόσμος, εδώ όμως ο κόσμος μπορεί και να χάνεται!»

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό να συζητήσουν που και πως μπορούν να συνεργαστούν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με το δήμαρχο της πόλης μας.

«Είναι οφειλόμενη τιμή από την μητρόπολη και το νέο επίσκοπο να επισκέπτομαι το δήμαρχο Κομοτηνής  για να εκφράσω την αγάπη μου. Τα ευγενικά μου αισθήματα σε εκείνον, αλλά και στο πρόσωπο του, σε όλους τους πολίτες της πόλης και του δήμου και να τους ευχαριστήσω όλους όπως και όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για την θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξαν μία εβδομάδα πριν. Εδώ στο κέντρο της πόλης κατά την ημέρα της ενθρόνισης μου ως νέου μητροπολίτη εις διαδοχή του μακαριστού Δαμασκηνού».

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑmaroneias dim1

Τη διάθεση του να εργαστεί με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, εκδήλωσε ο ποιμενάρχης και είπε πως πρόθεση του είναι να εργαστεί με το δήμαρχο σε κάθε επίπεδο. Στην κοινωνική πρόνοια και όπου αλλού χρειαστεί, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, «με το δήμαρχο μας θα συνεργαστώ όπως και με όλους τους φορείς και τις αρχές της περιοχής για το καλό των πολιτών. Όλοι υπηρετούμε τον ίδιο λαό, αλλά ο καθένας από το δικό του μετερίζι και από τη δική του θέση. Η υπηρεσία και η χαρά μας είναι οι πολίτες αυτού του τόπου και αυτού του δήμου, για μένα βέβαια, αλλά και για όλη τη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Κάποτε ένας θεολόγος σύγχρονος αλλά πολύ σοφός σε μία διάλεξη του, στην οποία παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για  το ποια πρέπει να είναι  διακονία των αρχών και των φορέων στο πρόσωπο των ανθρώπων και του λαού. Είπε ότι πρέπει να ετοιμάζουμε τον τόπο, να ανοίγουν δρόμοι ώστε να πορεύονται οι άνθρωποι ως άνθρωποι και ως πρόσωπα όχι ως άτομα, με αποτέλεσμα μέσα από αυτή τη διακονία εκείνοι να ζουν, να χαίρονται τη ζωή τους και να αναπαύονται. Αυτό συμφωνήσαμε με το δήμαρχο ότι εμείς θα αγωνιστούμε  για την πρόοδο αυτού του λαού και για να ανοίγουμε δρόμους κατά το ανθρωπινό και δυνατό. Ώστε οι άνθρωποι μας να χαίρονται και να απολαμβάνουν και τη δική μας συνεργασία αλλά και τους κόπους και τα αποτελέσματα αυτής», σημείωσε ο μητροπολίτης.  

maroneias dim2ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό, από την Τετάρτη προσπαθεί ο ίδιος προσωπικά ο μητροπολίτης να επικοινωνήσει με τον κ. Αρβανιτόπουλο ώστε να οριστεί το ραντεβού. Ακόμα και αυτό ωστόσο όπως είπε το πρωί της Πέμπτης δεν κατέστη δυνατό. Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ώστε ο υπουργός Παιδείας να δεχθεί την αντιπροσωπεία της Ροδόπης και να ακούσει τι έχουν να του πουν οι φορείς. «Με το δήμαρχο και τον πρύτανη είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες. Ζητήσαμε ραντεβού από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και αναμένω τηλέφωνο του. Εγώ επικοινώνησα και τρεις φορές με την ιδιαίτερα του και δεν κατάφερα να του μιλήσω, αλλά θα προσπαθήσουμε, θα επιμένουμε.  Ζητήσαμε την Τρίτη ή την Πέμπτη να τον συναντήσουμε στο γραφείο του», σημείωσε ο μητροπολίτης.

Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ

«Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος πριν δοθεί», είπε ο κ. Πετρίδης αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Παρά την επίσημη ανακοίνωση και του φετινού μηχανογραφικού οι τοπικοί φορείς, είπε θα κάνουν και οφείλουν να κάνουν την προσπάθεια τους, ώστε να μην αποδυναμωθεί το ΔΠΘ. «Ήδη έχουν γίνει στο παρελθόν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση ποτέ όμως δεν έχει γίνει τόσο συντονισμένα και συντεταγμένα. Βλέπετε όμως ότι ακόμα και ένα ραντεβού με τον υπουργό πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα. Τα επιχειρήματα είναι γνωστά, έχουν υιοθετηθεί από όλους εμάς είναι τα ζητήματα που θέτει η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα,  είτε αφορούν τους δασκάλους είτε τους φοιτητές και αυτά ακριβώς θα μεταφέρουμε. Ελπίζουμε με την πρωτοβουλία του μητροπολίτη να μας ακούσει επιτέλους και να δεχθεί τη συνάντηση και να προλάβουμε. Πάντως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος πριν δοθεί».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΡΤΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ»

Όσον αφορά στη συνεργασία με το μητροπολίτη, η έλευση του, είπε πως γέμισε χαρά στους πολίτες και κάλυψε το κενό.

«Είμαστε πλέον άρτιοι», είπε και πρόσθεσε πως, «σε αυτές τις λίγες ημέρες ο μητροπολίτης έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος στις καρδιές και στις ψυχές των συμπολιτών μας. Έτσι εξηγείται και η φήμη που προηγήθηκε πριν την έλευση του στην Κομοτηνή, έτσι ερμηνεύονται και οι λατρευτικές εκδηλώσεις των Ξανθιωτών που ζήσαμε όλοι μας την ημέρα της ενθρόνισης του. Εμείς θα συνεργαστούμε. Χαιρόμαστε που πλέον είμαστε «άρτιοι» και θα συνεργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι οι επικουρία, η βοήθεια, η υποστήριξη του χειμαζόμενου λαού της περιοχής για όσο καιρό θα χρειαστεί».

Απλός και προσιτός ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων επισκεπτόμενος χθες το δημαρχείο της πόλης  χαιρέτισε έναν-έναν τους υπαλλήλους του δήμου Κομοτηνής.

Εμφανίσεις: 50902
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!