H νεολαία της Λάρισας γιόρτασε την εθνική παλιγγενεσία

neolx

Μεγάλη εορτή - αφιέρωμα στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 πραγματοποίησαν τα κατηχητόπουλα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί, 24 Μαρτίου 2013, στο κατάμεστο από κόσμο, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Νέοι και νέες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, έψαλλαν ύμνους, απήγγειλαν ποιήματα, διηγήθηκαν αληθινά γεγονότα από την ζωή των ηρώων μας και τραγούδησαν επί σκηνής με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο τα αθάνατα τραγούδια της Πατρίδος μας, κυρίως εκείνα που αναφέρονταν στον γενναίο Στρατηγό και αετό της Ρούμελης, αλησμόνητο ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη, προς τον οποίον ήταν αφιερωμένη ολόκληρη η εορτή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αυτό δε που κατασυγκίνησε τις καρδιές των παρευρισκομένων γονέων, κατηχητών και παιδιών, μικρών και μεγάλων ήταν η παρουσίαση του θαυμάσιου Θεατρικού έργου, από τα ίδια τα παιδιά, με θέμα τον "Αετό της Ρούμελης", το οποίο βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα της πολυτάραχης ζωής και του μεγάλου έργου, της μεγάλης αγωνιστικότητος και του γενναίου ηρωισμού του μεγάλου και ξεχωριστού Στρατηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

"Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε σήμερα από τους μικρούς μας φίλους των κατηχητικών μας σχολείων", τόνισε ιδιαίτερα συγκινημένος από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μήνυμα ελπίδας και θάρρους.

"Τα παιδιά μας διδάχθηκαν την αλήθεια και αυτήν εξαγγέλουν σήμερα προς πάσα κατεύθυνση! Οι αθάνατοι ήρωες του ΄21, με πρώτο τον θρυλικό Γεώργιο Καραϊσκάκη, αγωνίστηκαν με πίστη στον άγιο Θεό και πίστεψαν και στην ιδέα ότι ενωμένοι και αδελφωμένοι, κάτω από την σκέπη του Θεού και της Παναγίας μας θα σημειώσουν τρομερές νίκες και θα κερδίσουν μάχες, τις οποίες θα καταστέψει ο Θεός! Είχαν στην καρδιά τους φόβο Θεού και απέραντη αγάπη για την πατρίδα τους, είχαν ομοψυχία και αληθινό ηρωισμό, αυτό διατράνωσαν σήμερα τα παιδιά μας και όχι τα ακριβώς αντίθετα που γράφουν και διδάσκουν ορισμένοι σήμερα, παραποιώντας την αλήθεια και καταστρέφοντας ό,τι ιερό και όσιο έχει κρατήσει ζωντανό στην μνήμη του από την ένδοξη ιστορία του και το παρελθόν του, ο σύγχρονος Έλληνας" τόνισε.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε πρώτα τους γονείς των παιδιών, που τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία, τους κατηχητές τους, κληρικούς και λαϊκούς, τίμιους εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου, την κυρία Μαρία Παπακαλούση, δασκάλα και κατηχήτρια, που είχε την ευθύνη της εορτής, την δίδα Νικολέτα Παπαγεωργίου, κατηχήτρια και παιδαγωγό, που ανέλαβε το χορευτικό τμήμα της εορτής και τέλος ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην μεγάλη και συγκινητική αυτή εορτή του Γραφείου Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας.

neol

Εμφανίσεις: 46762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!